Oferte locuri de munca top

Incheierea de carte funciara: schimbari ale regulamentului

Va fi modificat Regulamentul de recepţie şi înscriere în evidenţele de cadastru şi carte funciară, în ceea ce privește încheierea de carte funciară, porivit unui nou proiect de act normativ.

Astfel, conform legii în vigoare, registratorul/registratorul şef şi inspectorul/ inginerul şef pot soluţiona cererea de recepţie şi/sau înscriere prin încheiere de admitere sau respingere.

Totodată, va fi eliminată ipoteza soluționării și de către inspectorul/ inginerul șef a cererii prin încheiere de admitere sau respingere, singurul care va putea realiza acesta lucru fiind registratorul/registratorul șef.

Modificarea vine în contextul în care, prin Regulament, rezultă clar competențele atribuite inspectorului/inginerului – șef, în sensul că inspectorul verifică documentația cadastrală din punct de vedere tehnic, iar recepția acesteia se soluționează de inspector/inginer – șef prin emiterea referatului de admitere/completare/respingere și semnarea acestuia.

Astfel, în cazul cererilor de recepție și înscriere, recepția este atributul si responsabilitatea exclusivă a inspectorului care emite în acest sens un referat de admitere/respingere, care este semnat de acesta și care stă la baza efectuării înscrierilor în cartea funciară.

Blocuri cu cate 7 niveluri vor fi edificate intr-un municipiu

Deci, prin Regulament nu se poate stabili ca încheierea de carte funciara să fie semnată și de către inspector sau inginer șef, aceștia nefiind abilitați legal să dispună prin încheiere, aceasta reprezentând în concret o modificare a actului normativ superior, prin adăugarea la acesta.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus