Oferte locuri de munca top

Incepe urmatoarea etapa din programul Electric Up

Etapa de analiză a celor 2.536 de dosare înscrise în cadrul programului de finanțare Electric-Up a fost finalizată. Totodată, au fost transmise și notificări în vederea clarificării dosarelor incomplete.

Următoarea etapă constă în transmiterea și evaluarea proiectelor tehnice. În acest sens, cei care au aplicat trebuie să verifice periodic conturile de utilizator, să se conformeze mesajelor primite și să răspundă în termenele prevăzute de ghidul programului de finanțare.

Programul Electric-Up cuprinde finanțări destinate IMM-urilor și firmelor pentru instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice și pentru stații de reîncărcare de 22 kW pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in.

Perioada de înscriere în cadrul primei sesiuni a Programului Electric Up s-a încheiat în data de 3 februarie 2021.

Schema este valabilă de la 27 ianuarie 2021 și până la 31 decembrie 2022, iar plățile în cadrul schemei de minimis vor fi efectuate până la 30 noiembrie 2023.

Bugetul estimativ al schemei este de 1.376 milioane lei, repartizat pe 3 ani. Astfel, bugetul alocat pentru primul ciclu de finanțare, începând cu anul bugetar 2020, este de 476 milioane lei. În anii 2021 și 2022, bugetul estimativ este de 450 milioane lei pe an.

Numărul maxim de beneficiari este de 1.500/ciclu de finanțare.
Perioada de implementare a unui proiect se consideră primele 12 luni de la semnarea contractului de finanțare, termen în care Beneficiarul încarcă în aplicația informatică certificatul de racordare și încheie toate formalităţile privind recepţia și punerea în funcțiune a sistemului de panouri fotovoltaice și a stației de reîncărcare, încarcă facturile și solicită serviciile unui auditor energetic/manager energetic pentru întocmirea raportului de monitorizare a implementării.

Perioada de monitorizare a durabilității unui proiect se consideră 5 ani după încheierea perioadei de implementare. Raportul de durabilitate se completează on-line pe platforma informatică în fiecare an.

Pentru mai multe detalii despre Program, accesați In vigoare: finantari pentru instalarea de panouri fotovoltaice prin programul Electric UP

 

( https://www.arenaconstruct.ro/in-vigoare-finantari-pentru-instalarea-de-panouri-fotovoltaice-prin-programul-electric-up/  )  DE ATASAT LINK PE TEXTUL ITALIC

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus