Oferte locuri de munca top

Incepe construirea noii aripi a Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare

Contractul pentru realizarea proiectului tehnic și construirea noii aripi a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare a fost semnat de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba,

Viitoare clădire va avea șase etaje și va fi dotată cu heliport.

Valoarea totală a proiectului este de peste 97 milioane de lei. Durata de execuție de 26 de luni.

Lucrările vor fi realizate de asocierea formată din firmele Euras SRL – Concelex Engineering SRL – Cubicon Invest SRL- Construcții Erbasu SA.

Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, cu 700 de paturi, construit în 1973, va fi extins cu o clădire la standarde europene.

Clădirea va fi dotată cu 18 săli de operație moderne și peste 200 de paturi, va include secții de terapie intensivă, urologie, chirurgie, chirurgie pediatrică, chirurgie plastică și ortopedie, precum și o unitate de transfuzie sanguină.

 „Este cel mai mare contract de construcții civile din istoria județului Satu Mare, de aproximativ 100 de milioane de lei, cu un termen de execuție foarte scurt și care răspunde unor nevoi exprimate de decenii întregi de sătmăreni”, a declarat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

“Este cea mai importantă și mai semnificativă realizare la nivel de proiect care oferă sănătății sătmărene acea gură de oxigen de care are nevoie de multă vreme. Spitalul Județean funcționează în mai multe corpuri de clădire cu o infrastructură concepută în parte în anii ’73-’75, iar în parte în anii 1800-1900, perioadă din care datează clădirea Spitalului Vechi. Trebuie să ne aliniem la ceea ce înseamnă standard și dezvoltare, iar acest proiect oferă toate șansele ca acest lucru să se realizeze”, afirmă managerul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, Adrian Marc.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus