Oferte locuri de munca top

Incep lucrarile pentru noua statie de metrou din Sectorul 4

Astăzi încep lucrările la noua stație de metrou de pe Șoseaua Berceni, în Sectorul 4. Acțiunea va debuta cu devierea rețelelor de utilități aflate în trama stradală, iar traficul va fi restricționat pe această arteră timp de o lună și jumătate.

Noua stație de metrou, care se va întinde pe o lungime de 1.6 km, va fi construită între stația Berceni, actualul capăt de linie al magistralei 2 de metrou și Șoseaua de Centură. Cu o suprafață desfășurată de 15.100 mp, stația va fi una supraterană, însemnând o clădire cu subsol, parter și două etaje. Va avea șase zone pietonale, două dintre acestea vor fi situate pe partea opusă a șoselei Berceni, fiind asigurată legătura printr-un pasaj pietonal subteran.

De asemenea, în imediata apropiere va fi amenajată o parcare de tip park&ride pentru a fi folosită de toți cei care vor să ajungă în centrul Capitalei și folosesc ca mijloc de transport metroul.

”Începem lucrările la noua stație de metrou de pe Șoseaua Berceni. O perioadă vom fi nevoiți să circulăm cu restricții, însă trebuie să avem răbdare și să conducem cu atenție. Realizarea acestei stații va aduce extrem de multe beneficii comunității noastre, de aceea trebuie să fim cumpătați pe parcursul desfășurării acestor lucrări”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Autoritățile informează că cele două benzi de circulație de ieșire din București vor fi închise. Traficul va fi restricționat pe o lungime de 500 m, între sediile companiilor Toyota și CanPack.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus