Oferte locuri de munca top

Incep lucrarile pe lotul 3 al DX Craiova – Pitesti

A fost emisă autorizația de construire pentru Tronsonul 3 (Slatina – Colonești) din Drumul Expres Craiova – Pitești, km 57+550 – km 89+300 – Etapa I.

Amplasamentul lucrării se desfășoară pe raza localităților Valea Mare, Priseaca Scornicești, Optași-Măgura, Tătulești, Colonești și Bărăști din județul Olt și Lunca Corbului din județul Argeș.

Contractul pentru proiectarea și execuția Tronsonului 3 al Drumului Expres Craiova – Pitesti a fost semnat la finele lunii noiembrie a anului trecut de CNAIR cu asocierea a cărei lider este SA & PE Construct SRL, companie a omului de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu. Din asociere mai fac parte companiile Spedition UMB și Tehnostrade.

Valoarea contractului este de peste 670,7 milioane de lei, fără TVA, mai mică cu circa 33% față de prețul estimat de 999,41 milioane de lei.

Același constructor execută lucrările pentru lotul 2 Slatina – Balș. Pe acel lot, lucrările sunt în grafic și sunt preconizate să se încheie la finalul anului.

Cu peste 760 de milioane de lei alocate anul acesta, Drumul Expres Craiova – Pitești este unul dintre cele mai bine finanțate proiecte de investiții din România. În total, pe Drumul Expres Craiova – Pitești se lucrează acum în plin pe aproape 90 km pe loturile 1, 2 și 3. Doar pe lotul 1 mai trebuie finalizate cât de curând exproprierile pe 3 km de traseu relocat, pentru a putea începe și acolo lucrările.  Pe lotul 4, acum două săptămâni a fost desemnată câștigătoare aceeași firmă românească de pe loturile 2 și 3, dar au fost depuse contestații de o firmă chinezească. Așteptăm un răspuns rapid de la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și ne dorim să semnăm contractul și pe acest lot cât mai curând”, a declarat Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor și Infrastructurii.

Perioada de execuție a lucrărilor este de doi ani, însă constructorul și-a luat angajamentul de a termina mai repede lucrările, adică în 2022.

Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile.

 

Drumari: Facilitatile fiscale si protectia sociala reduc penuria de muncitori

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2021

Sus