Oferte locuri de munca top

Incep lucrarile la Parcul Stiintific si Tehnologic din Oradea

A fost emis ordinul de începere a lucrărilor la Parcul Științific și Tehnologic din Oradea, un proiect realizat din fonduri europene.

Astfel va fi construite spații cu regim de înălțime P+2E și o suprafață desfășurată de 5.418 mp.

Proiectarea și execuția sunt realizate de asocierea formată din firmele Construcții Erbașu S.A. și Abed Nego Com.

Valoarea contractului este de 21.366.776 lei, cu TVA, aceasta urmând să fie actualizată după majorările prețurilor materialelor de construcții.

”Din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcție, față de valoarea inițială contractată anul trecut, valoarea proiectului construcției este mai mare cu 14%”, a spus Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

În cadrul Parcului vor fi oferite servicii de transfer tehnologic în următoarele domenii: eco-nano-tehnologii și materiale avansate, tehnologii informaționale și de comunicații, spațiu și securitate, sănătate, bioeconomie, energie, mediu și schimbări climatice.

Proiect logistic, cu peste 5 mii mp, va fi dezvoltat in provincie

Spațiile vor fi dotate cu mobilier și echipamente de cercetare specifice laboratoarelor propuse. Vor fi amenajate parcări de 63 de locuri de parcare autoturisme.

„Lucrările vor fi terminate într-un an de zile. Din toamna anului viitor proiectele tehnice ale firmelor orădene partenere și ale Universității vor putea fi dezvoltate în această locație. Obiectivul general al proiectului este crearea unei infrastructuri de inovare și transfer tehnologic în județul Bihor. Construcția va fi realizată pe strada Ceyrat, lângă campusul universitar. În vara acestui an, în paralel cu lucrările de construcție și după consultarea partenerilor noștri, vom achiziționa și echipamentele necesare desfășurării activităților”, a precizat președintele Consiliului Județean Bihor.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2022

Sus