Oferte locuri de munca top

Incep lucrarile la cel mai mare proiect de energie din Mures

2439.jpg Executia statiei 110/20 kV Sanpaul, judetul Mures, va demara in cel mai scurt timp. La finele acestei luni s-a dat ordinul de incepere a lucrarilor de constructie.
Valoarea contractului este de aproape 3 milioane euro, jumatate din suma provine din fonduri europene, restul fiind asigurat de Electrica Distributie Transilvania Sud SA.
Proiectul prevede construirea statiei de transformare de 110/20 kV-2x25MVA si racordarea acesteia la linia electrica aeriana -LEA 110kv DC Iernut – CIC1,2.
Proiectul este necesar pentru asigurarea necesarului de energie electrica a consumatorilor din Parcul Industrial si a Aeroportul Targu Mures. Amplasarea statiei de transformare este langa drumul national DN 15, la intersectia acestuia cu un drum comunal DC 123 , la cca. 2 km distanta in linie dreapta de platforma industriala si de aeroport.
Statia va alimenta 15.000 de consumatori casnici si industriali, pe o raza de circa 15 kilometri, asigurand putere electrica pentru inca un parc industrial in zona comunei Sanpaul.
Termenul de executie a lucrarii este de 12 luni, iar terenul de aproximativ 12.000 mp pe care va fi situata statia este concesionat de Primaria comunei Sanpaul.
Ciprian Dobre, presedintele Consiliului Judetean Mures, a declarat: „Statia de la Sanpaul va avea o putere de 22 Mw, ceea ce va asigura premisele necesare pentru doua investitii de 30 de milioane de euro si 5.000 de locuri de munca, proiecte deja anuntate in aceasta zona. Este primul pas, pentru ca proiectul inceput astazi va asigura putere electrica pentru inca un parc industrial. Daca adaugam si beneficiile pe care le va avea Aeroportul International Transilvania si Autostrada Transilvania, care va traversa aceasta zona, putem spune ca s-a facut un pas concret si extrem de important in dezvoltarea economica a judetului Mures.”

Sus