Oferte locuri de munca top

Incep lucrarile de reabilitare pe DJ 107N

5Consiliul Judeţean Cluj a dispus începerea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a drumului judeţean 107 N Băişoara-Valea Ierii, km 0-14.
Urmare a numeroaselor reclamaţii formulate de locuitorii şi, respectiv, de entităţile publice şi private din zona Băişoara – Valea Ierii, a creşterii traficului rutier, dar şi datorită importanţei deosebite pe care o are dezvoltarea, din punct de vedere turistic şi economic, a acestei zone montane a judeţului nostru, am decis să acţionăm în regim de urgenţă pe acest sector de drum judeţean. Lucrările efective de modernizare vor începe spre finalul acestei săptămâni, pentru a se profita astfel, într-o cât mai mare măsură, de vremea favorabilă a acestui început de toamnă.”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii delegate de preşedinte, domnul Vakar Istvan.
Lucrările de reabilitare şi modernizare a DJ 107 N Băişoara-Valea Ierii vor fi executate de asocierea condusă de SC SAMUS S.A, aceasta urmând să realizeze, prin contract, ample lucrări de consolidare şi extindere a platformei sectorului de drum, de edificare a zidurilor de sprijin şi a rigolelor, respectiv, în etapa finală, de asfaltare a acestuia. Valoarea totală a contractului de finanţare a acestui obiectiv de investiţii este de nu mai puţin de 7,2 milioane lei fără TVA, fondurile fiind asigurate integral din bugetul Consiliului Judeţean Cluj.
Emiterea dispoziţiei de începere a lucrărilor de reabilitare a drumului judeţean care ajunge în Valea Ierii survine eliberării, în data de 30 iulie 2014, a autorizaţiei de construire pentru acest important obiectiv de infrastructură. Practic, începând de astăzi, curge termenul de 34 de luni şi 15 zile calculat pentru modernizarea acestui sector de drum turistic, o arteră rutieră de o importanţă majoră atât pentru cetăţenii judeţului cât şi pentru turiştii care ajung în această zonă a Munţilor Apuseni. Totodată, modernizarea acestor 14 km de drum judeţean va duce la creşterea siguranţei şi calităţii traficului rutier, la dezvoltarea economică a zonei, diminuarea cheltuielilor de întreţinere a drumurilor respective şi la creşterea gradului de confort al beneficiarilor” a declarat domnul Horaţiu Cătărig, consilier cu atribuţii de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

Sus