Oferte locuri de munca top

Incep lucrarile de reabilitare a unui drum din Salaj

A fost predat amplasamentul pentru reabilitarea unui tronson de drum județean din județul Sălaj.

DJ 109R, din județul Sălaj, va fi modernizat pe o perioadă de 18 luni și va fi finanțat din bugetul propriu al județului.

În prezența proiectantului, a dirigintelui de șantier și a reprezentanților instituțiilor care au emis avize și autorizații, Consiliul Județean Sălaj a predat, luni, 25 octombrie, către antreprenorul Drum Construct SRL, amplasamentul Drumului Județean 109R: DN 1G (Chendrea) – Gălpâia – Romita (DJ 108A), în vederea reabilitării tronsonului în lungime de 8,6 km.

Va fi atribuit un contract rutier de peste 40 mil euro

Investiția în valoare totală de 38,8 milioane de lei prevede reabilitarea și modernizarea a:

* 8,6 km de carosabil,

* 1 km de trotuare și a unui pod,

* reabilitarea sau înlocuirea a 24 de podețe,

* realizarea de ziduri de sprijin pe 3,2 km,

* amenajarea a două stații de transport public,

* montarea de parapete metalice de siguranță și elemente de semnalizare rutieră.

Oferta castigatoare a unui contract consultanta drumuri, reevaluata

Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj, a declarat: „Deși DJ 109R este o arteră rutieră importantă pentru județul nostru, asigurând legătura cu rețeaua transeuropeană de transport TEN-T, prin DN 1G, la E81, respectiv prin DJ 108A, la E60, nu a fost vizat, în ultimii ani, de lucrări de modernizare. Lucrurile se vor schimba, iar în cel mult 18 luni, Vor fi intervenții complexe, având în vedere că în zona drumului urmează să fie efectuate lucrări pentru aducțiunea apei de la Gilău. Sperăm într-o bună colaborare între constructorul drumului și cel al magistralei de apă, astfel încât cele două proiecte să fie corelate și să acționăm împreună pentru bine comunității”.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2021

Sus