Oferte locuri de munca top

Incep lucrarile de reabilitare a podului din Bucovat

Constructorul responsabil pentru modernizarea primului tronson al drumului județean (DJ) 552 Craiova – Cetate va începe mâine lucrările de reabilitare a podului peste râul Jiu, de la intrarea în localitatea Bucovăț,

Lucrările vor viza toate elementele principale ale obiectivului: suprastructura, infrastructura, calea pe pod și racordările cu terasamentele și albia.

Constructorul este asocierea de firme Domarcons SRL – Erpia SA.

Lucrările de reabilitare a podului peste râul Jiu din localitatea Bucovăț au o valoare totala de 1,15 milioane de euro.

Sunt parte a unui proiect mai amplu, de aproximativ 50 de milioane de euro.

Proiectul este finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, care vizează modernizarea DJ 552 Craiova – Cetate.

Cu o lungime totală de peste 290 de metri, podul din localitatea Bucovăț nu a mai beneficiat de nicio reabilitare majoră în ultimele 7 decenii.

„Urmează cea mai dificilă etapă a proiectului de modernizare a drumului județean 552 Craiova – Cetate, respectiv demararea lucrărilor de reabilitare a podului din comuna Bucovăț. Este o etapă dificilă atât din punct de vedere al complexității intervențiilor care vor avea loc, cât și al traficului care se va îngreuna în acea zonă“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Pe perioada derulării lucrărilor au fost impuse unele restricții. Astfel, pe parcursul reabilitării, traversarea podului va fi oprită pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone, fiind stabilite două variante de rute ocolitoare.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus