Oferte locuri de munca top

Incep lucrarile de modernizare a zonei Lapusneanu – Pta Unirii

32139_435392933205179_1283484059_nLucrarile de modernizare a zonei Lapusneanu – Piata Unirii vor incepe in cateva zile. A fost dat ordinul de incepere a lucrarilor, iar saptamana trecuta a avut loc predarea amplasamentului.
Viceprimarul Iasiului, Mihai Chirica, a precizat:
„Am dat deja ordinul de incepere a lucrarilor. Practic, acestea trebuie sa se incheie spre sfarsitul verii anului 2015. Pe 20 august a avut loc predarea de amplasament, au avut loc consultari intre echipa de proiect si constructor, prilej cu care s-au pus in evidenta toate elementele tehnice ale constructiei. Deocamdata, constructorul va incepe sa faca unele investigatii in zona, dupa care va intra efectiv in lucru.”
Lucrarile se vor desfasura etapizat, cele trei zone ale proiectului, str. Lapusneanu, Piata Unirii si Pasajul Unirii putand fi abordate separat de catre constructor. “Initial, se vor concentra pe elementele de suprafata, pentru ca, apoi, treptat, sa se intre in pasaj, intr-un spatiu inchis”, a aratat viceprimarul Mihai Chirica.
Investitia in modernizarea acestei zone centrale a Iasului, cu o valoare de 13,6 milioane lei, este inclusa in portofoliul de proiecte al Planului Integrat de Dezvoltare pentru Polul de Crestere Iasi si este finantata prin Programul Operational Regional 2007–2013, Axa prioritara 1 – Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere. Proiectul presupune pavarea strazii Lapusneanu, montarea de stalpi de iluminat public cu o tenta retro, adaptata specificului celebrei cai pietonale. De asemenea, va fi reamenajat Parcul Mitocul Maicilor, dintre strada Lapusneanu si bulevard. Acelasi lucru se va intampla si cu parcarea de la fostul sediu Romtelecom. Vor fi reconfigurate locurile de parcare si infiintate unele spatii verzi in zona de acces spre bulevardul Independentei. In zona de legatura dintre Hotel Unirea si Piata Independentei va fi refacut pavimentul si zonele de acces si vor fi amenajate doua fantani arteziene in cascada. De asemenea va fi schimbat mobilierul urban. Si pasajul pietonal subteran din Piata Unirii va suferi modificari. Se va avea in vedere asigurarea accesului persoanelor cu dizabilitati, vor fi montate lifturi, iar in zona Palatului Braunstein va fi amplasata o platforma elevatoare.

Sus