Oferte locuri de munca top

Incep lucrarile de modernizare a unui drum de circa 39 km

Pentru lucrările de reabilitare și modernizare a unui tronson de drum județean, cu lungimea de aproape 39 km, antreprenorul a primit ordinul de începere.

Valoarea lucrărilor este de circa 110 milioane lei.

Consiliul Județean Constanța a predat ieri amplasamentul și a dat ordinul administrativ de începere a execuției lucrărilor către antreprenorul general Oyl Company Holding AG SRL, conform graficului proiectului ”Reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 223, Tronsonul Cernavodă – Rasova – Aliman – Ion Corvin”.

Lucrările constau în executarea a două benzi de circulație ce vor avea o parte carosabilă de 6.00 m, încadrată de acostamente de 1,00 m.

Vor fi  9 module de stații de călători, piste de bicicliști cu lățime de 1,00 m pe o lungime totală de aproximativ 7 km, precum și 5 poduri și 61 de podețe tubulare.

De asemenea, vor fi realizate și șanțuri din beton, șanțuri din beton ranforsate, rigole din beton, rigole carosabile, rigole carosabile ranforsate pentru asigurarea colectării apelor pluviale de pe platforma drumului.

Tronsonul de drum are lungime totală de 38,777 km.

Proiectul are o finanțare totală de 155.313.455 lei, din care valoarea lucrărilor executate se ridică la suma 109.553.808 lei fară TVA. Cofinanțarea din bugetul local este de 3.106.269 lei. Termenul de execuție este de 22 de luni.

“Acest tronson de drum județean are o importanță strategică pentru județul nostru, făcând legătura între Autostrada Soarelui şi DN 3. Realizarea acestei investiții va oferi turiștilor care doresc să ajungă în sudul litoralului, o rută alternativă care va facilita fluidizarea traficului. Îmi doresc ca acest proiect să se deruleze cât mai rapid, iar constructorul să fie conștient de importanța acestui obiectiv și să respecte termenele de execuție conform graficului agreat” a comunicat Mihai Lupu, Președintele Consiliului Județean Constanța.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus