Oferte locuri de munca top

Incep lucrarile de modernizare a b-dului George Cosbuc din Galati

Au început lucrările pentru modernizarea bulevardului George Coșbuc din municipiul Galați.

Din valoarea totală a proiectului de 63,9 milioane de lei, suma de 37,7 milioane de lei, destinată modernizării rețelei de apă și canalizare, va fi asigurată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Proiectul este derulat de asocierea Tancrad SRL – Citadina 98 SA – Lemacons SRL –  Old Road Construct SRL – Add Global Design SRL. Execuția lucrărilor va dura 30 luni.

Proiectul are în vedere segmentul cuprins între str. Brăilei și str. Henri Coandă și prevede în principal următoarele: reabilitarea rețelei de apă; reabilitarea rețelei de canalizare; cămine de vizitare și refacere branșamente riverani; subtraversări ale străzilor; amenajarea părții carosabile; reamenajare trotuare; piste pentru bicicliști; amenajarea spațiilor verzi; lucrări de relocare și protecție aferente instalațiilor de semaforizare, rețele electrice aeriene (coborârea cablurilor in subteran); lucrări pentru preluarea și evacuarea apelor pluviale; amenajarea străzilor laterale pe o lungime de 25 de metri; realizarea semnalizării prin marcaje rutiere și indicatoare rutiere.

Astfel, într-o primă etapă se intervine la rețelele de apă și canalizare pe bretelele laterale, pe tronsonul cuprins între străzile Brăilei și M. Kogălniceanu și pe cel dintre str. Dorobanți și Bulevardul Milcov.

La începutul lunii iunie, se va interveni și între Bulevardul Milcov și Patinoar. Ulterior se vor derula și lucrările de suprafață.

În plus, în cadrul unui alt proiect, se vor amenaja și două pasaje rutiere. Unul dintre acestea va fi în zona Păpădiei, iar cel de-al doilea va fi în zona intersecțiilor cu străzile Tecuci și Basarabiei.

Bulevardul George Coșbuc a fost deja modernizat pe tronsonul cuprins între str. H. Coandă – str. Al. Măcelaru în cadrul unui proiect cu fonduri europene.

„Este unul dintre cele mai mari bulevarde din orașul nostru și îl vom aduce la noi standarde în totalitate. Am prevăzut modernizarea carosabilului și a trotuarelor, amenajarea spațiilor verzi și realizarea de piste pentru bicicliști. Iar într-o primă etapă se intervine la rețele de apă și canalizare”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2024

Sus