Oferte locuri de munca top

Incep lucrarile de modernizare a 35 km DJ

A fost predat amplasamentul și s-a emis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a drumului județean DJ 106 B. Tronsonul are 35 de km și face legătura între autostrada A1 – Ocna Sibiului – Loamneș – Șoroștin – Țapu și DN 14 B

Acesta trece prin localitățile Ocna Sibiului, Șura Mică, Loamneș, Micăsasa.

”A fost o perioadă mai lungă ca de obicei între semnarea contractului de finanțare și momentul în care au început lucrările, din cauza reluării în două rânduri a procedurilor de licitație. În aceste condiții, timpul de finalizare a trebuit redus de la 36 de luni la 24.(…)”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

Într-o primă fază, constructorul Drumserv SA Târgu Mureș va consolida acele tronsoane de drum care sunt foarte afectate, cum este cazul între Hașag și Șoroștin. Lucrările vor fi abordate dinspre Șura Mică și nu dinspre Țapu, pentru a lăsa timp comunei Micăsasa să finalizeze lucrările la rețeaua de canalizare.

Pe parcursul celor doi ani, cât este durata de execuție, constructorul va realiza următoarele lucrări:

* consolidarea drumului în zonele vulnerabile la alunecări de teren

* două treceri la nivel cu cale ferată modernizate

* cinci poduri reabilitate

* două poduri construite

* platforma rutieră refăcută

* rigole

* podețe reabilitate

* drumuri laterale amenajate

* accesul la proprietăți

* parcări

* stații de autobuz cu adăposturi pentru călători.

Valoarea contractului de execuție a lucrărilor este de 89.344.598 lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fondurile europene atrase de Consiliul Județean Sibiu, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2021

Sus