Oferte locuri de munca top

Incep lucrarile de finalizare a modernizarii DJ109A Cluj

Pentru finalizarea lucrărilor rămase neexecutate din cadrul proiectului de modernizare și reabilitare a DJ109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii, km 10+200 – km 48+566 a fost a emis de către CJ Cluj ordinul de începere a lucrărilor.

Totodată, a fost predat constructorului amplasamentul drumului cu lungimea de 38,366 km.

Sectorul de drum vizat de aceste lucrări începe în dreptul localității Chinteni, traversează localitățile Deușu, Băbuțiu, Șoimeni, Panticeu, Recea Cristur, respectiv Căprioara, și se termină la intersecția cu drumul județean 108B.

Durata noului contract de execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare este de 18 luni, termen care curge de la data emiterii ordinului de începere, două luni urmând a fi alocate actualizării proiectului și 16 luni execuției propriu-zise a lucrărilor.

Noul contract a fost semnat, la începtul acestui an, de CJ Cluj cu asocierea formată din firmele Dacia Asphalt, DP Cons SRL, Dacia Faber, Oyl Company Holding AG SRL.

Lucrările presupun intervenția pe toată lungimea sectorului vizat, începând de la fundaţia drumului, în zonele unde se impune acest lucru, şi încheind cu două straturi de asfalt, respectiv binder şi strat de uzură.

De asemenea, proiectul prevede şi realizarea de acostamente, şanţuri, rigole şi podeţe, racorduri la drumurile laterale, montarea de parapeți metalici, investiția urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră.

Lucrările au o valoare totală de 52.533.781 de lei, fără TVA, finanțarea acestora fiind asigurată atât din fonduri europene cât și de la bugetul Consiliului Județean.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: Vom relua lucrările de modernizare a acestui drum județean care deservește partea nordică a zonei metropolitane Cluj, un areal intens circulat. Totodată, acest drum face legătura și cu Drumul Bistriței, un alt proiect major de infrastructură derulat de Consiliul Județean cu fonduri europene, astfel încât de pe urma acestei investiții va avea de câștigat o zonă mult mai extinsă”.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie 2022

 

 

Sus