Oferte locuri de munca top

Incep lucrarile de construire a Centurii Beius

În a doua jumătate a lunii februarie urmează să demareze efectiv lucrările de construire a Centurii Beiuș, constructorul începând deja organizarea de șantier.

Contractul de execuție a centurii municipiului Beiuș a fost semnat, la o valoare de circa 55 milioane de euro, finanțarea fiind din fonduri europene.

„Deși s-ar fi putut semna în vara anului trecut, contractul a fost întârziat ca urmare a contestațiilor și proceselor generate în procedura de achiziție de unul dintre ofertanți. Săptămâna viitoare, constructorul Drum Asfalt își va constitui garanția de bună execuție. Ne propunem ca luni, 13 februarie, să dăm ordinul de începere a lucrărilor”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Câștigătorul licitației pentru execuția lucrărilor este asocierea de firme Drum Asfalt (lider), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt.

Valoarea contractului este de 269.464.711 lei, fără TVA.

Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri. Șoseaua va avea două benzi de circulație, câte una pe sens, iar profilul transversal cuprinde următoarele caracterisitici: lățimea părții carosabile – 7 metri + supralărgiri, lățimea benzii de încadrare – 2 x 0,75 metri, lățimea acostamentului – 2 x1,70 metri.

Mai multe proiecte rutiere langa Capitala, aprobate

Durata de execuție a lucrărilor a fost stabilită la 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

„Având în vedere că lucrările cuprind două viaducte peste Crișul Negru și trei pasaje supraterane, lucrări care impun o durată și o complexitate mai mare, în primele luni eforturile constructorilor se vor concentra în aceste zone.

Până la sfârșitul lunii februarie vor fi în șantier trei foreze mari care ar urma să înceapă forarea piloților. Împreună cu constructorii am convenit o mobilizare cât mai bună, în așa fel încât să încercăm să recuperăm întârzierile.

Anul viitor tranzitarea municipiului Beiuș se va face fluent pe noua centură”, a mai adăugat președintele CJ Bihor.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus