Oferte locuri de munca top

Incep lucrari pe mai multe tronsoane de drum

Reprezentanții DRDP București au început montarea semnalizării rutiere în vederea demarării lucrărilor de reparații pe calea 1 a Autostrăzii Soarelui (A2), București-Constanța (km 21- km 27).

Obiectivul programat să dureze 24 de luni constă în frezarea dalelor de beton, consolidarea fisurilor active și repararea rosturilor degradate, atât pe calea 1, cât și pe calea 2.

Lucrările sunt împărțite în două loturi astfel:

Lotul 1 km (12+000 – km 24+000) Calea 1 și 2, are o lungime de 12 km, si va fi executat de  Porr Construct SRL la o valoare a lucrărilor de 41,7 mil lei, fără TVA.

Lotul 2 km (24+000 – km 36+000) Calea 1 și 2, tot în lungime de 12 km, va fi executat de  Saga Business Construct SRL, la o valoare a lucrărilor de 44,9 mil lei, fără TVA.

Finanțarea este asigurată prin transfer de la bugetul de stat și venituri proprii.

 

Incep lucrarile pe doua tronsoane de drum judetean

Au fost predate către constructor amplasamentele pentru două drumuri județene din zona Țara Făgărașului, în vederea reabilitării şi modernizării acestora. Este vorba de tronsoanele: DJ 102 G Victoria – Viștișoara (km 0+000-9+900) și DJ 108 B Mănăstirea Brâncoveanu – Valea Sâmbetei (km 0+000-1+400).

Drumul județean 102 G Victoria-Viștișoara este situat pe teritoriul administrativ al localităților Victoria, sat Viștișoara (com. Viștea), sat Stațiunea Climaterică Sâmbăta (com. Sâmbăta de Sus) și are o lungime de 9,9 km. În urma finalizării procedurilor de achiziție publică pentru lucrările de modernizare a acestui drum, a fost desemnată câștigătoare asocierea Consal SRL. și Multipland SRL. Valoarea totală a contractului de lucrări este de 41.592.555 lei (inclusiv TVA), iar durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

În ceea ce privește lucrările de modernizare a DJ 108 B Mănăstirea Brâncoveanu – Valea Sâmbetei, acestea vor fi executate de Morani Construct SRL, în termen de 6 (șase) luni de la data comunicării ordinului de începere a lucrărilor, valoarea acestora fiind de 4.517.861 lei (inclusiv TVA).

Proiectele de investiții au fost contractate de Consiliul Județean Brașov, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

La predarea amplasamentelor către constructor au participat reprezentanții autorităților locale, în a căror rază teritorială se află aceste drumuri, reprezentanții firmelor constructoare, diriginții de șantier, proiectanții, precum și rețeliștii.

Principalele teme de discuţie au vizat pregătirea demarării, în bune condiţii, a lucrărilor de reabilitare şi modernizare, astfel încât constructorii să se încadreze în termenii contractuali, prezentarea proiectelor de investiții, pe care edilii le au în execuţie sau în diferite stadii de implementare, în zona drumurilor județene respective, în vederea corelării executării tuturor lucrărilor, precum şi  prezentarea traseelor de utilităţi, în vederea evitării unor probleme de reţelistică.

 

 

Citiți și:

Viitor sediu de birouri in Bucuresti

Ansamblu rezidential, in curs de autorizare in Capitala

A fost autorizata a treia etapa a unui mare proiect rezidential

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/ sept 2019

Sus