Oferte locuri de munca top

Incep lucrari de extindere a retelelor de apa si canalizare

A fost emisă autorizația de construire pentru executarea lucrărilor de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare din patru comune din Zona Metropolitană a municipului Cluj Napoca: Apahida, Baciu, Feleacu și Florești.

Lucrările au o valoare de 48,8 milioane de lei și reprezintă o parte componentă a mega-proiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020.

În comuna Apahida proiectul prevede extinderea și reabilitarea conductei de aducțiune a apei pe o lungime de 4.800 m, respectiv a rețelei de distribuție pe o lungime totală cumulată de cca. 18.000 m, din care jumătate reprezintă rețele noi. Rețeaua de canalizare va fi extinsă, de asemenea, pe o lungime de 25.000 m. La aceste investiții se mai adaugă alte șapte stații de pompare a apei potabile și a celei uzate, dar și patru rezervoare de apă, din care trei construite de la zero.

În comuna Baciu conducta de aducțiune va fi extinsă pe o lungime de cca. 16.500 m, în timp ce rețeaua de distribuție existentă, în lungime de 5.050 m, va fi reabilitată în totalitate. Proiectul mai prevede extinderea rețelei de canalizare pe o lungime de 2.400 m, construirea a două noi stații de pompare și a unui rezervor de înmagazinare a apei.

Strada noua pentru deservirea unui viitor ansamblu rezidential

La Feleacu conducta de aducțiune va fi extinsă pe o lungime de aproape 5.700 m, la aceasta urmând a fi conectate noi rețele de distribuție a apei cu o lungime cumulată de 22.300 m. Investiția mai prevede construirea a două  noi stații de pompare, a unui rezervor și a unei stații de clorinare.

Comuna Florești va beneficia de extinderea rețelei de aducțiune pe o lungime de 650 m, respectiv a rețelelor de distribuție pe o lungime totală de 7.850 m, din care cca. 5.500 metri reprezintă conducte noi. Sistemul va fi completat de patru noi stații de pompare a apei potabile și a celei uzate, dar și de trei rezervoare de înmagazinare a apei.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2021

Sus