Oferte locuri de munca top

Incep exproprierile pentru Drumul de legatura Oradea – A3

Pentru realizarea drumului ce face legătura dintre Centura Oradea și Autostrada A3 urmează să fie efectuate exproprieri pentru 551 de imobile proprietate privată (lista atașată). Hotărârea de Guvern ce stabilește imobilele și sumele aferente despăgubirilor a intrat deja în vigoare, prin publicarea sa în Monitorul Oficial.

Valoarea exproprierilor se ridică la 22.296 mii lei pentru imobilele care constituie coridorul de expropriere al lucrărilor de interes național.

Acestea sunt situate pe raza localităților Oradea, Sântandrei, Biharia și Borș din județil Bihor. În total, este vorba despre o suprafață de 1.451.119 mp.

Sumele individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul ministerului.

Sumele individuale se virează de către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. la dispoziția proprietarilor de imobile expropriate.

Totodată, a fost aprobat și amplasamentul lucrării, care va fi comunicat la cerere de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Conform indicatorilor tehnico-economici pentru acest obiectiv, aprobați de Guvern la mijlocul lunii iunie, lungimea totală a traseului este de aproximativ 18,96 km.

Începutul traseului drumului de legătură se suprapune cu actuala centură a municipiului Oradea pe o lungime de aproximativ 1 kilometru, pe Calea Sântandreiului până la actuala intersecție giratorie dintre Calea Sântandrei și Str. Ovidiu Densușianu.

Sfârșitul traseului este reprezentat prin amenajarea unui nod rutier la intersecția cu Autostrada A3, intersecție prevăzută cu bretele de acces, denivelată pentru evitarea punctelor de conflict a curenților de trafic de pe o arteră pe cealaltă.

Descărcați aici Lista imobile exproprieri pentru obiectivul de investiție
Legătură Centură Oradea (Girație Calea Sântandrei) – Autostrada 3 (Biharia)

 

 

 

 

Citiți și:

Lucrari de intretinere a drumurilor, cu peste 250 mil euro

Nou proiect rezidential de lux, pregatit pentru nordul Bucurestiului

Noi spatii de birouri, in nordul Bucurestiului

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus