Oferte locuri de munca top

Inca un oras din Ilfov va fi conectat la Autostrada A0

Autostrada A0, planificată ca centură a Bucureștiului, va avea o lungime totală de 100 km și se va conecta cu autostrăzile deja existente: A1, A2 și A3.

În proiect sunt prevăzute 10 noduri rutiere care oferă acces pe autostradă la șase din cele opt orașe ale județului Ilfov.

Orașele care nu au prevăzute noduri rutiere pentru acces la Autostrada A0 sunt Măgurele și Pantelimon.

Orașul Măgurele a fost omis din acest proiect, deoarece nu are acces direct sau în proximitate către A0.

În aceeași situație se află și orașul Pantelimon, accesul pe A0 nefiind posibil în mod direct ci în proximitatea localității Cernica.

Dacă pentru Măgurele nu este nici o perspectivă, în ceea ce privește conexiunea orașului Pantelimon cu Autostrada AO, în prezent se află în implementare Contractul de servicii „Elaborare Studiu de Prefezabilitate și Studiu de Fezabilitate privind Realizarea de noi noduri rutiere pe Autostrăzi”, în cadrul căruia se realizează nodul rutier de la Pantelimon.

Poziția kilometrică aproximativă a acestui nod în zona de intersecție a bretelelor cu Autostrada AO este km 46+450.

Legătura între aceste bretele se va face prin pasajul proiectat al drumului național DN 3 peste Autostrada AO ce se va realiza în cadrul proiectului Autostrăzii AO.

Incep lucrari de consolidare a unui drum, de 15 mil euro

Reprezentanții Ministerului Transporturilor explică, într-o notă de informare, faptul că la momentul proiectării Autostrăzii AO, la realizarea conexiunilor (nodurilor rutiere) cu rețeaua existentă de drumuri s-au avut în vedere criterii tehnico-economice, în principal traficul generat de aceste conexiuni, cât și capacitatea de preluare a traficului de către rețeaua de drumuri existentă.

Prin realizarea nodurilor rutiere se urmărește asigurarea capacității de circulație necesară cu efecte negative minime la nivelul mediului și ale ocupării terenurilor.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2024

Revista Arena Constructiilor martie 2024

Sus