Oferte locuri de munca top

Inca nu avem lege pentru transferul contributiilor sociale la angajat

La aproape 8 luni de la emiterea OUG 79/2017 care a schimbat fundamental modul de plata a contributiilor sociale, acestea fiind transferate in sarcina angajatilor, legea de aprobare a acesteia este inca pe mesele comisiilor de specialitate din Camera Deputatilor.

Este de neinteles aceasta situatie, reclama reprezentamții Organizatiei Patronale a Producatorilor de BCA din Romania “PRO BCA”.

Avand in vedere ca activitatea parlamentara se va opri la sfarsitul lunii iunie, exista riscul ca aceasta ordonanta sa nu fie aprobata printr-o lege pana la sfarsitul trimestrului III 2018.

In consecinta, PRO BCA solicita in mod imperativ Camerei Deputatilor sa treaca pe lista de prioritati aprobarea proiectului Legii 542/2017 privind aprobarea OUG 79/2017 si sa finalizeze aceasta procedura pana la sfarsitul lunii iunie 2018.

PRO BCA atrage atentia Guvernului si Biroului permanent al Camerei Deputatilor ca ne aflam intr-o situatie legislativa fara precedent in ultimii 28 de ani.

OUG 79 a fost emisa in 10 noiembrie 2017. Toate companiile din Romania au fost obligate prin Ordonanta 82/2017 ca pana la data de 20 decembrie 2017 sa negocieze cu sindicatele si cu reprezentantii salariatilor aplicarea prevederilor acestei ordonante. Ulterior, in trimestrul I, prin aparitii publice si luari de pozitie, Ministrul Muncii a cerut companiilor sa finalizeze acest proces de trecere a contributiilor sociale in salariul brut al fiecarui angajat pana la 31 martie 2018, aspect ce urma a fi verificat de Inspectoratele teritoriale de munca.

 

Citiți și:

Bazin de inot si sala de sport pentru o scoala din Capitala

5 din 30 de camine studentesti sunt in proiectare

 

Pragatiri pentru un nou ansamblu rezidential in Bucuesti

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2018

Sus