Solplanet x AeroFix

Înca două pasaje pe şos. Mihai Bravu din Bucureşti

sos mihai bravuDouă noi pasaje pe sos Mihai Bravu din Bucuresti au fost incluse în lista de proiecte ITI (Investiții Teritoriale Integrate) pentru zona București – Ilfov.

Noile pasaje vor avea un cost total de 132,8 milioane euro, potrivit b365.ro.

Proiectele au fost incluse în „Raportul tehnic: Inventarul proiectelor” din cadrul Planului de Mobilitate Urbană Durabilă  București-Ilfov, coordonat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), dar și în lista de proiecte ITI (Investiții Teritoriale Integrate) pentru zona București – Ilfov .

Primul pasaj va fi unul suprateran și va fi construit la intersecția cu Bulevardul Ferdinand și Șoseaua Iancului. „Obiectivul proiectului este fluidizarea traficului pe Inelul Principal în vederea asigurării unei căi de ocolire a centrului oraşului pentru fluxurile de trafic de tranzit prin amplasarea pasajului în lungul Şos. Mihai Bravu la intersecţia cu bd. Ferdinand I şi Şos. Iancului”, au precizat reprezentanții Primăriei Capitalei, citati de b365.ro.

Pasajul va avea o lungime totală de 1.300 de metri, iar durata estimată de realizare a proiectului este de 24 de luni. Valoarea investiției se ridică la suma de 106,5 milioane euro.

Cel de-al doilea pasaj va fi construit la intersecția Șos. Mihai Bravu cu Calea Vitan. Va avea o lungime de 400 de metri şi o valoare estimată de 26,3 milioane euro. Lucrările vor dura şi în acest caz 24 de luni.

Sus