Oferte locuri de munca top

Inca doi ani de finantare pentru finalizarea lucrarilor de edificare a unei centrale termoelectrice

Finanțarea necesară pentru realizarea unei centrale termoelectrice va fi prelungită pentru încă doi ani, până la finalul lunii iunie a anului viitor, în urma problemelor întâmpinate cu antreprenorii ce se ocupau de lucrări. De asemenea, a fost modificat inclusiv graficul de realizare a investiției.

Mai exact, este vorba despre investiția „Ciclu combinat cu turbine pe gaz” – Iernut. Durata contractului de finanțare a fost modificată în urma schimbărilor legislative ce permit ca proiectele din Planul Național de Investiții (PNI) să fie finalizate și puse în funcțiune până la 30 iunie 2022, cu termenul de rambursare până la 31 decembrie 2022.

În baza modificării, Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA, beneficiarul lucrării, a transmis către Ministerul Energiei un act adițional la contractul de finanțare pentru prelungirea acestuia.

Vă amintim că în luna iunie a fost suspendat contractul de lucrări pentru construcția centralei, întrucât executantul, Duro Felguera SA  – Romelectro SA, nu a finalizat în termen lucrările de construcții.

În acest an, au continuat negocierile cu executantul pentru identificarea, evaluarea și implementarea unei soluții care să asigure finalizarea și punerea în funcțiune a obiectivului de investiții, în termen cât mai scurt posibil, însă nu s-a ajuns la niciun consens.

Contractul de lucrări a fost semnat în anul 2016. Dezvoltarea CTE Iernut implică construcția unei centrale termoelectrice de 430 MW, cu ciclul combinat cu turbine cu gaze.

Contract de finanțare încheiat între Ministerul Energiei și SNGN Romgaz SA are o valoare de 320.912.359 lei.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus