Oferte locuri de munca top

Inca cinci membri PSD în fruntea Ministerului Dezvoltării Regionale

Avem formula completă a Secretarilor de Stat din Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, după ce premierul Sorin Grindeanu a numit alți cinci demnitari.

De la învestirea noului Guvern și până la acest moment, singurii înalți funcționari publici din MDRAPFE erau vicepremierul Sevil Shhaideh și secretarul de stat Sirma Caraiman.

Iată care sunt cei cinci noi secretari de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

 

Adrian-Ionuț Gâdea

Deputatul este probabil cel mai cunoscut dintre noii demnitari MDRAPFE. Social-democrat cu tradiție, acesta a fost membru al TSD Teleorman, pe vremea când organizația din teritoriu era condusă de Liviu Dragnea. În 2012, când actualul șef PSD intra în Legislativ, Adrian Gâdea devenea noul președinte al CJ Teleorman, funcție în care a fost reales, patru ani mai târziu. Interesant este că, după ce a urmat traiectoria politică a președintelui PSD, demnitarul l-a urmat și pe listele pentru parlamentare (2016), când a ocupat poziția a doua între candidații PSD pentru Camera Deputaților, primul fiind chiar Liviu Dragnea.

Cu toate acestea, calitatea de secretar de stat este incompatibilă cu cea de deputat, astfel că Adrian-Ionuț Gâdea va trebui să-și dea demisia din Parlament.

 

Cătălin Ștefan Rotea

Numirea lui Cătălin Ștefan Rotea, actualmente membru PSD, a stârnit multe controverse, înaltul funcționar fiind implicat într-un dosar pe rol. Acesta a fost comisar șef al Gărzii de Mediu Olt, în anul 2013. La acea vreme, noul demnitar MDRAPFE era secretar general PNL Olt, fiind unul dintre cei mai influenți liberali din județ. În același an, devenea prefect de Olt. Un an mai târziu, în 2014, candida din partea PNL la alegerile europarlamentare, însă rezultatul slab al partidului l-a oprit din drumul spre Bruxelles. Totodată, acesta face parte din lista lungă de liberali care, după spargerea USL, au trecut în tabăra social-democraților, din partea cărora a și candidat pentru Primăria Balș (2016).

Este de menționat că noul Secretar de Stat are probleme cu legea. Potrivit procurorilor DNA, în perioada în care era șef de cabinet al senatorului Darius Vâlcov (ministrul Finanțelor în Guvernul Ponta IV), demnitarul MDRAPFE ar fi intermediat pentru acesta încasarea mai multor mite. Cu toate acestea, denunțând faptele fostului ministru, Cătălin Rotea a primit calitatea de martor în dosar.

Demnitarul este licențiat în Management, Universitatea din Craiova – Facultatea de Științe Economice (2003 – 2007) și în Drept, Universitatea Spiru Haret – Facultatea de Drept și Adminstrație Publică Craiova (2009 – 2013).

 

Laurențiu Adrian Neculaescu

În anul 2015, Laurențiu Neculaescu, membru PSD, încă era unul dintre administratorii societății Hefaistos-CM SA, societate cu peste 100 de salariați și cu o cifră de afaceri de aproximativ 1,5 milioane euro. După alegerile locale din 2016, demnitarul devenea membru al Consiliului Local Târgoviște. Potrivit gazetadambovitei, în același an, acesta a primit postul de manager al Unității de Implementare POS Mediu 2, structură responsabilă cu gestionarea fondurilor europene privind rețelele de apă din comune.

Cea mai recentă declarație de avere a demnitarului, din anul 2016, arată că acesta încasează anual aproximativ 60 mii lei din partea Hefaistos și aproape 30 mii lei din partea AFCOM SCM SA.

 

Virgil Alin Chirilă

Noul Secretar de Stat, membru PSD, a ocupat, înainte de a primi noua funcție, postul de director executiv adjunct al Direcției de Cooperare Regională din Consiliul Județean Mehedinți. Precum colegul său Laurențiu Adrian Neculaescu din conducerea MDRAPFE, și acesta a activat în domeniul fondurilor europene pentru POS Mediu.

 

Luminița Zezeanu

Demnitarul PSD are deja vechime în structura MDRAPFE, ocupând mai multe funcții de conducere. Anterior acestei numiri, Luminița Zezeanu a ocupat funcția de director al Autorității de Management pentru Programul Operațional Regional. Ba mai mult, pe vremea când portofoliul era deținut de Dragnea, noul Secretar de Stat era directorul Direcției de autorizare programe.

 

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016 (click aici)

Sus