Oferte locuri de munca top

Inca 150 mil euro pentru investitii in doua spitale

Două proiecte de centre de arși, plănuite să fie construite în cadrul a două spitale din țară, au finanțarea asigurată.

Finanțarea este acordată pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu și pentru Spitalul Clinic de Urgență Târgu-Mureș.

În acest sens, la finalul săptămânii trecute a fost semnat Acordul de împrumut aferent finanțării adiționale, în valoare de 150 milioane de euro, destinată susținerii proiectului privind reforma sectorului sanitar – îmbunătățirea calității şi eficienţei sistemului sanitar. Această finanțare completează împrumutul inițial în valoare de 250 milioane euro acordat de Banca Mondială, aflat în prezent în curs de implementare.
Pe lângă obiectivele deja demarate în cadrul proiectului inițial, prin finanțarea adițională se vor asigura în principal: modernizarea sistemului de telemedicină, îmbunătățirea reţelei de screening pentru cancerul cervical, achiziția de echipamente pentru centrele de arși și construcția celor două centre de arși din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și respectiv a Spitalului Clinic de Urgență Târgu-Mureș.

Data limită de finalizarea proiectului este 31 decembrie 2024.

Împrumutul va trebui rambursat într-o singură tranşă la data 1 martie 2033 și este acordat la o dobândă variabilă bazată pe rata EURIBOR plus marja variabilă a Băncii (cota indicativă actuală fiind 0,83%).

Centrul de arși din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”

Investiția pentru constuirea noii clădiri este de peste 76 milioane de euro, echivalentul a peste 370 milioane de lei. Din aceasta, valoarea lucrărilor de construcții și montaj este de 136.995 mii lei.

Indicatorii tehnico economici au fost aprobați de Guvern în luna decembrie a anului trecut. Conform acestora, clădirea va avea un regim de înălțime Subsol + Parter + 4 Etaje + Etaj tehnic. Suprafața construită va fi de 2.400 mp.

Durata de execuție este stabilită la 36 de luni.

 

Un nou corp de spital in Bucuresti va costa peste 76 mil euro

Centrul de arși din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Târgu-Mureș

Investiția are o valoarea de puțin peste 60 milioane de euro, echivalentul a aproximativ 300 milioane de lei.

Construcția nouă cu funcțiunea de spital va avea un regim de înălțime de Subsol + Parter + 4 Etaje + Etaj tehnic.

Pe lângă edificarea unei noi clădiri, investiția mai prevede realizarea unei pasarele de legătură cu clădirile existente ale spitalului si reorganizarea circuitelor medicale ale secțiilor enumerate mai sus.

Indicatorii tehnico – economici urmează să fie aprobați de către Guvern.

Un nou centru de arsi pentru un spital din tara

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2021

Sus