Oferte locuri de munca top

Inca 100 mil euro pentru Programul National de Dezvoltare Locala

Peste 100 de milioane de euro urmează să fie alocate pentru suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale pe anul 2018 în vederea decontării proiectelor finanțate prin Programul National de Dezvoltare Locală.

Astfel, suma de 500 milioane de lei urmează să fie alocată din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, pentru finanțarea Programului Național de Dezvoltare Locală, etapele I și II.

Suma astfel alocată acoperă cuantumul estimat al solicitărilor de decontare pentru derularea obiectivelor de investiții incluse la finanțare prin PNDL pentru următoarea perioadă. Inițiatorii proiectului de HG estimează că până la sfârșitul anului va fi necesar a fi solicitată suplimentar o sumă în completarea bugetului alocat prin legea bugetară și prin legea de rectificare a bugetului.

Programul național de dezvoltare locală (PNDL) a fost conceput în vederea susținerii de către stat prin alocarea de fonduri de la bugetul de stat,  prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, a autorităților administrației publice locale în vederea implementării proiectelor de dezvoltare și îmbunătățire a infrastructurii locale.

Creditele bugetare aprobate prin legea bugetară anuală și legile de rectificare bugetară sunt de: 2.010.190.000 lei pentru PNDL etapa I și 1.642.900.000 lei pentru PNDL etapa a II-a.

În anii 2017 și 2018 au fost incluse la finanțare un număr de 6.717 obiective de investiții în cadrul PNDL etapa a II-a, cu o valoare de aproximativ 28,840 miliarde lei.

În cadrul PNDL etapa I, din cele incluse la finanțare au rămas în execuție un număr de 2554 obiective de investiții pentru care trebuie asigurate fonduri până la finalizarea acestora, fiind necesară suma de 4,7 miliarde lei.

Pentru PNDL etapa I, în urma onorării de către Ministerul Dezvoltării Regionale a solicitărilor de transfer transmise de către beneficiari până în prezent, sumele alocate au fost consumate în proporție de 74,51%, în timp ce pentru PNDL etapa a II-a sumele alocate au fost consumate în proporție de 79,90%.

Conform solicitărilor beneficiarilor și estimărilor până la sfârșitul anului 2018, pentru  transferul sumelor solicitate de către beneficiari ar fi necesare 3,5 miliarde lei, pentru PNDL etapa I, și 850 milioane lei pentru PNDL etapa a II-a.

Din analiza ritmului de depunere  a solicitărilor de transfer (realizată în ultima săptămână a lunii septembrie 2018) și a cuantumului acestora, se constată o creștere progresivă și accelerată a cuantumului solicitărilor de transfer.

Suma prevăzută prin prezentul proiect a fi alocată din Fondul de rezervă pentru finanțarea PNDL etapele I și II asigură acoperirea parțială a solicitărilor de transfer.

 

 

Citiți și:

Dezvoltatorii rezidentiali vand acum ieftin dar au marje bune de profit

Modificari in preferintele beneficiarilor de locuinte

Locuinte, birouri si spatii comerciale pe 3 hectare, langa Bucuresti

Cine va proiecta un mare proiect de infrastructura feroviara

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.7/oct 2018

01

Sus