Oferte locuri de munca top

In vigoare: noi modificari privind imbracamintile rutiere

Au intrat în vigoare cele mai recente modificări ale reglementărilor tehnice privind  îmbrăcămințile rutiere.

Aceastea vin în contextul în care mai multe standarde au fost anulate, iar tehnologia a avansat, ceea ce înseamnă că vechile prevederi nu mai sunt actuale.

Revizuirea a fost făcută asupra normativului intrat în vigoare în 1997.

De atunci, o parte din STAS-urile și standardele din lista de referințe a normativului în vigoare sunt anulate (spre exemplu STAS 42-68, STAS 60-69, STAS 1338/1-84, STAS 10969/3-83, SR 174-1:1997, etc.).

De asemenea, utilajele de reciclare și tehnologia de execuție s-au perfecționat, iar domeniul de aplicare s-a extins.

Principalele modificări aduse de normativul revizuit sunt următoarele:

* normativul reglementează metodologia de reciclare a îmbrăcămintei rutiere și a celorlalte straturi existente din alcătuirea structurii rutiere, față de normativul în vigoare care reglementează metodologia de reciclare a îmbrăcămintei rutiere existente degradate;

* stratul reciclat poate avea rol de strat de bază sau de strat de fundație, față de normativul vechi, conform căruia stratul reciclat face parte din îmbrăcămintea rutieră.

* s-au adus clarificări privind tipurile de lucrări care necesită obținerea unei autorizații de construire, respectiv s-a precizat că, ținând cont de prevederile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, reciclarea la rece se poate executa:

– asupra îmbrăcămintei rutiere existente, în cadrul lucrărilor de întreținere periodică, pentru care nu este necesară autorizație de construire;

– asupra îmbrăcămintei rutiere și asupra altor straturi existente, în cadrul lucrărilor de intervenție, pentru care este necesară autorizație de construire.

Licitatie anulata pentru modernizarea unor drumuri

 

 

 

 

Descărcați aici

 

 

 

Login Required

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus