Oferte locuri de munca top

In loc de monument istoric, centru multifunctional

Încă 27 de corpuri ale unei fabrici monument istoric din Capitală  au fost scoase din Lista monumentelor istorice. In luna martie, fabrica a mai pierdut statul de monument istoric pentru alte 34 de corpuri. Noile prevederi au devenit oficiale prin publicarea unui ordin de ministru în Monitorul Oficial.

Mai exact, este vorba despre monumentul istoric Halele Uzinei „Malaxa”/Fabrica de Țevi „Republica”, situat în bd. Basarabia nr. 256, sectorul 3, București.

Restul ansamblului Fabrica de Țevi Republica se menține ca monument istoric.

Menționăm că Primăria Sectorului 3 a preluat în anul 2014 construcția, cunoscută și sub numele de Hala Laminor. Pentru valorificarea acesteia, în suprafață de 130.750 mp, s-a propus conversia într-un complex multifuncțional prin: restaurarea, consolidarea, amenajarea interioară a halei și pe toate laturile de platforme destinate circulației pietonale, acces auto pentru servire și parcare pe latura de est, prelungirea șoselei Dudești-Pantelimon spre sud, amenajarea unei piețe.

Ministerul Culturii a acceptat intervenția asupra Halei Laminor, respectiv salvarea, consolidarea și schimbarea destinației acesteia într-un complex multifuncțional. De asemenea, Sectorul 3 a primit aviz favorabil pentru realizarea unor alei, în incinta imobilului, menite să faciliteze executarea lucrărilor asupra monumentului istoric, și pentru realizarea unui spațiu de tip esplanadă în zona de S-E a halei.

 

 

 

Citiți și:

300 apartamente, in autorizare, in zona de nord a Capitalei

Primesc despagubiri si reintra in licitatia pentru un proiect rutier

Un cunoscut avocat va construi un centru multifunctional

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/ sept 2019

Sus