Oferte locuri de munca top

In curand vor incepe lucrarile la retelele de apa din Dej

Lucrările de dezvoltare a rețelelor de apă din zona Dejului, finanțate din fonduri europene, au o valoare totală cumulată estimată de peste 32,33 milioane de euro. Acestea sunt realizate în cadrul unui proiect câștigat la finele anului trecut de Compania de Apă Someș SA, proiect în valoare de peste 355,6 milioane de euro.

Execuția lucrărilor de la Dej este structurată pe patru contracte-loturi de lucrări, dintr-un total de 34, cât numără întreaga investiție.

Cel mai avansat contract care se derulează pe teritoriul județului Cluj este, în acest moment, cel identificat în documentațiile tehnico-economice ale proiectului ca având nr. 4, contract pentru care Consiliul Județean Cluj a emis deja Autorizația de construire.

Totodată, documentația de atribuire a acestui contract a fost recent trimisă Agenției Naționale pentru Achiziții Publice în vederea încărcării în sistemul electronic de licitații SICAP. Acest contract, a cărui valoare estimată este de 13.680.327 de euro, prevede, în principal, realizarea a aproximativ 100 de km de noi rețele de distribuție a apei potabile și de canalizare, respectiv de edificare a cinci noi stații de pompare, lucrările urmând a fi realizate în nu mai puțin de cinci localități: municipiul Dej, satele Bobâlna, Oșorhel și Vâlcele (comuna Bobâlna) și comuna Recea Cristur.

În ceea ce privește Contractele de lucrări 12, 13 și 25, prin intermediul cărora se va introduce apă potabilă, respectiv se vor moderniza rețele de apă și canalizare în nu mai puțin de 16 localități învecinate municipiului Dej, acestea se găsesc în diferite etape de obținere a autorizațiilor de construire și de finalizare a documentațiilor de atribuire în vederea publicării lor în SICAP.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat: „Ne propunem ca perioada cuprinsă între publicarea documentației și semnarea contractului să nu depășească șase luni”.

Principalele categorii de lucrări de utilități publice ce se vor realiza în zona Dej și care vor duce la un procent de racordare la sistemul public de alimentare cu apă potabilă extrem de aproape de 100%, sunt următoarele: 191 de  km de noi rețele de distribuție a apei potabile, 15 noi stații de pompare a apei potabile și a celei uzate, 11 noi stații de clorinare, 73 de km de noi conducte de canalizare, 12 rezervoare de înmagazinare a apei din care nouă absolut noi, o stație de epurare a apelor uzate, etc.

 

 

Citiți și:

Manopera pentru lucrari in constructii, mai scumpa in provincie

Dezvoltatorii vor cladiri tot mai inalte in Bucuresti

Un investitor strain continua sa lanseze noi proiecte rezidentiale in Bucuresti

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus