Oferte locuri de munca top

In criza de bani, Primaria Bucurestiului vrea sa isi vanda din terenuri

Primăria Bucureștiului este nevoită să își rectifice în scădere bugetul propriu pentru anul 2020. Afectate vor fi și o serie întreagă de investiții. Astfel, este propusă o diminuare de peste 436 milioane de lei a bugetului Direcției Generale de Investiții a Primăriei Municipiului București.

În criză de bani, edilii s-au gândit că pot să vândă din proprietățile municipiului.

De altfel, crizele economice, cum este și aceasta generată de pandemia de coronavirus, creează oportunități imobiliare când proprietarii sunt forțați să scoată la vânzare bunuri imobiliare și sunt nevoiți să accepte prețuri în scădere.

Terenurile scoase la vânzare de municipiul București pot reprezenta oportunități imobiliare în această perioadă.

PMB intenționează să înființeze o comisie de identificare a modalităților de valorificare a bunurilor/terenurilor aflate în domeniul privat al Muncipiului București.

Vor face obiectul activității acestei comisii următoarele categorii de terenuri:

  1. a) terenurile ce fac obiectul contractelor de concesiune aflate în urmărire în cadrul Serviciului Concesionări
  2. b) terenurile ocupate de construcții dobândite prin acte de înstrăinare încheiate în formă autentică, provenind de la societăți comerciale cu capital majoritar de stat și de la cooperațiile mesteșugărești
  3. c) terenurile ocupate de construcții pentru care proprietarii au obținut calitatea de constructor de bună credință prin hotărâri definitive ale instanțelor judecătorești
  4. d) alte terenuri identificate prin grija Serviciului Evidență Patrimoniu care nu se regăsesc în lista amplasamentelor în care urmează să se realizeze obiective de investiții și nici nu sunt incluse în strategia de dezvoltare și modernizare a rețelei stradale
  5. e) terenurile ce fac obiectul contractelor de asociere încheiate între municipalitate și diverși operatori economici.

După întocmirea rapoartelor de evaluare, Comisia va stabili modalitatea prin care se va face valorificarea imobilului (vânzare/concesionare) în funcție de calculele financiar-contabile privind profitul municipalității.

 

 

 

Citiți și:

Restaurarea unui monument istoric va costa aproape 16 mil euro

Teren de peste 1,7 ha, intr-un mare municipiu, pregatit pentru dezvoltari imobiliare

Planuri de investitii ale unui mare operator din turism

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2020

Un comentariu;

  1. Ovidiu said:

    Foarte bun articolul,

    Deci urmeaza o criza economica sigur, asa ca dezvoltatorii sa nu mai manance rah..t turcesc pe alte siteuri.

    Va multumesc frumos.

Sus