Oferte locuri de munca top

In ce localitati vor putea fi atrase fonduri europene in scop turistic

Încă 13 localități din țară vor intra pe lista stațiunilor turistice în care pot fi atrase finanțări nerambursabile. Ulterior, investitorii din domeniul turismului vor putea accesa finanţări structurale europene pentru construirea de structuri de primire turistice.

Localitățile urmează să primească atestatul de stațiune turistică prin Hotărâre de Guvern.

Care vor fi noile stațiuni turistice

* Ocna Șugatag, județul Maramureș

Comuna Ocna Șugatag este situată în depresiunea Maramureș, la poalele munților Gutâi, pe DN 18 Baia Mare – Ocna Șugatag, la o distanță de 20 km de municipiul Sighetu Maramației și la o altitudine de 490 m.

În localitate se pot practica: turismul cultural-istoric, turismul de tranzit, turismul sportiv și de agrement, turismul balnear, iar accesul în comuna Ocna Șugatag  se poate realiza pe cale rutieră, feroviară, aeriană (aeroportul de la Baia -Mare se află la circa 55 km).

* Anina, județul Caraș-Severin

Orașul Anina este situat în județul Caraș-Severin, Banat, format din localitățile componente Anina (reședința) și Steierdorf.

În localitate se pot practica: turismul cultural, agroturismul, cicloturismul (există piste pentru biciclete), dar și turismul de vânătoare și pescuit sportiv, iar accesul în oraşul Anina se poate realiza pe cale rutieră sau feroviară.

* Borș, județul Bihor

Satul Borș din comuna Borș este amplasat în nord-vestul județului Bihor, situat la 12 km de municipiul Oradea.

În localitate se pot practica: turismul de tranzit, turismul cultural, agroturismul, cicloturismul (există piste pentru biciclete), de drumeție, ecvestru și pescuit sportiv, iar accesul în localitate  se poate realiza pe cale rutieră, feroviară, aeriană (aeroportul de Oradea se află la circa 13 km).

* Cavnic, județul Maramureș

Cavnic este un oraş din judeţul Maramureş, situat la poalele Munţilor Gutâi, la 32 km est de Baia Mare.

În localitate se pot practica: turismul de tranzit, turismul sportiv și de agrement (drumeții, ski), iar accesul în orașul Cavnic  se poate realiza pe cale rutieră, feroviară, aeriană (aeroportul de la Baia-Mare se află la circa 30 km, aeroportul de la Satu-Mare se află la circa 75 km, aeroportul de la Cluj -Napoca se află la circa 150 km).

Baza turistică este asigurată de pensiuni, hosteluri și hoteluri  care însumează 307 de locuri de cazare în unități clasificate de la 1 și 3 stele.

* Dorna Arini, județul Suceava

Comuna Dorna Arini se situează la marginea de S-E a depresiunii Dornelor, în zona de contact dintre Munții Bistriţei (Masivul Pietrosul) și Munții Rarău (Masivul Giumalău).

În localitate se pot practica: turismul de tranzit, turismul sportiv și de agrement, turismul balnear, turismul ecumenic, iar accesul în comuna Dorna Arini  se poate realiza pe cale rutieră, aeriană (aeroportul de la Vatra Dornei se află la circa 6 km).

Baza turistică este asigurată de pensiuni, hosteluri și hoteluri  care însumează 375 de locuri de cazare în unități clasificate de la 1 și 3 stele.

* Ghioroc, județul Arad

Comuna Ghioroc este poziționată în zona centrală a județului Arad, la 25 km depărtare de municipiul Arad, la 12 km de Lipova și 16 km de Pâncota.

În localitate se pot practica: turismul de tranzit, turismul montan (ciclism, drumeții), turismul viniviticol (Podogoria Aradului), turismul de agrement/recreere (plaja lacului Ghioroc), iar accesul în comuna Ghioroc  se poate realiza pe cale rutieră, feroviară (Ghioroc este străbătut de calea ferată Aradu Nou – Glogovăț cu stație C.F.R. Glogovăț), aeriană (aeroportul de la Arad se află la circa 25 km). În acest context, comuna Ghioroc prezintă o accesibilitate favorabilă pentru turiști, atât pentru cei de la nivelul regiunii de Vest, cât și pentru restul turiștilor naționali și internaționali.

* Gura Siriului, județul Buzău

Comuna Siriu se află în nord-estul judeţului Buzău, pe valea Buzăului, în preajma Barajului Siriu, Muntenia, România.

În localitate se pot practica: turismul cultural, turismul rural, turismul balnear, turismul sportiv și de agrement (drumeții). Accesul se poate realiza pe cale rutieră. Promovarea localității se realizează prin intermediul rețelelor de socializare, care oferă informații despre obiectivele turistice din localitate.

* Sadova, județul Suceava

Sadova este o comună în județul Suceava, Bucovina.

În localitate se pot practica: turismul cultural, turismul sportiv și de agrement. Accesul în comuna Sadova se poate realiza pe cale rutieră, feroviară, aeriană (aeroportul de la Vatra Dornei se află la circa 45 km).

Baza turistică este asigurată de pensiuni, hosteluri și hoteluri  care însumează 275 de locuri de cazare în unități clasificate de la 1 și 4 stele.

* Săcele, județul Brașov

Municipiul Săcele este situat în partea de sud-est a județului Brașov, în imediata vecinătate a Municipiului Brașov fiind străbătut de DN1A (Brașov – Vălenii de Munte – Ploiești) și de DN1 (București – Brașov, principala arteră națională).

În localitate se pot practica: turismul cultural-istoric, turismul de tranzit, turismul sportiv și de agrement. Accesul în municipiul Săcele se poate realiza pe cale rutieră, feroviară.

Baza turistică este asigurată de pensiuni, hosteluri și hoteluri  care însumează 1215 de locuri de cazare în unități clasificate de la 1 și 4 stele.

* Sânnicolau Mare, județul Timiș

Sânnicolau Mare este un oraș în județul Timiș, Banat, aflat la 66 km nord-vest de Timișoara.

În localitate se pot practica: turismul cultural-istoric, turismul de afaceri/tranzit, turismul sportiv și de agrement (ciclism, pescuit). Accesul în orașul Sânnicolau Mare se poate realiza pe cale rutieră, feroviară, aeriană (aeroportul de la Timișoara se află la circa 66 km, iar aeroportul de la Arad se află la circa 63 km).

În Sânnicolau Mare se pregătesc diferite activități culturale care se desfășoară în sala de spectacole a Primăriei, la Teatrul de vară sau în incinta Casei de Cultură dedicate punerii în valoare obiceiurilor, tradițiilor și gastronomiei locale specifice.

* Sighetu Marmației, județul Maramureș

Municipiul Sighetu Marmației este situat în partea de nord a Județului Maramureș și se află la distanță de 600 km de București, 75 km de Baia -Mare, 125 km de Satu Mare și 220 km de Cluj-Napoca.

În localitate se pot practica: turismul cultural-istoric, turismul de tranzit, turismul sportiv și de agrement (drumeții). Accesul în municipiul Sighetu Marmației se poate realiza pe cale rutieră, feroviară, aeriană (aeroportul de la Baia Mare se află la circa 75 km, iar aeroportul de la Satu Mare se află la circa 125 km).

Baza turistică este asigurată de pensiuni, hosteluri și hoteluri  care însumează 724 de locuri de cazare în unități clasificate de la 1 și 4 stele.

* Ștei, județul Bihor

Orașul Ștei este situat pe malul drept al Crișului Negru, în partea de Sud-Est a județului Bihor, care este străbătut de DN76 ce leagă municipiile Oradea și Deva, de DN75 spre Cîmpeni și de E79.

În oraș se practică:

* turismul montan – localitatea Ștei, situată la poalele munților Apuseni, prezintă în apropiere zone deosebite de atracție turistică precum: Peștera Urșilor, Platoul Padiș, Arieșeni, Scărișoara, Valea Sighiștelului, foarte căutate atât de turiști români, cât și de cei din afara țării;

* turismul de afaceri/tranzit – orașul Ștei este amplasat într-o zonă industrială, fiind situat la aproximativ 80 km municipiul Oradea, ceea ce face ca orașul să fie o destinație semnificativă pentru turismul de tranzit sau chiar de afaceri.

* Tulucești, județul Galați

Comuna Tuluceşti este situată în partea de sud-est, la 12 km de municipiul Galaţi.

În localitate se pot practica: turismul cultural-istoric, turismul de tranzit, turismul sportiv și de agrement, turismul vini-viticol. Accesul în comuna Tulucești se poate realiza pe cale rutieră și feroviară.

Baza turistică este asigurată de pensiuni, hosteluri și hoteluri care însumează 106 de locuri de cazare în unități clasificate de la 1 și 3 stele.

* Vatra Moldoviței, județul Suceava

Vatra Moldoviței este o comună în județul Suceava, Bucovina, formată din satele Ciumârna, Paltinu și Vatra Moldoviței.

Pe raza comunei turiștii pot practica: drumețiile, vânătoarea, pescuitul, river-rafting, parapanta, echitația, off-road, mountain-bike.

Baza turistică este asigurată de pensiuni, hosteluri și hoteluri care însumează 222 de locuri de cazare în unități clasificate de la 1 și 4 stele.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2020

 

Sus