Oferte locuri de munca top

In august ar urma sa inceapa lucrarile la centura Sanmartin

Reducerea termenului de la 17 la 14 luni pentru proiectarea și execuția centurii Sanmartin a fost convenită între autoritatea județeană și constructorul cu care a fost semnat contractul la finele săptămânii trecute.

„Proiectantul ar trebui să finalizeze proiectul tehnic în două luni, iar în luna august a acestui an ar urma să înceapă lucrările”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Contractul pentru construirea Variantei de Ocolire a localității Sânmartin a fost semnat cu asocierea formată din Constructii Erbasu (lider), Drumuri Orasenesti S.A., Procons Group, Váhostav – SK.

Conform ofertei depuse, valoarea contractului este de 148.940.167 lei, fără TVA. Aceasta este mai mică cu peste 12% față de valoarea estimată (circa 170 milioane lei fără TVA).

Termenul pentru lucrările propriu-zise este de 12 luni.

Șoseaua va avea o lungime de 5,7 kilometri, la care se adaugă bretelele rutiere de legătură de peste 2 kilometri. Lățimea drumului va fi de 10 metri, cu două benzi de circulație, câte una pe sens. De-a lungul acestuia este prevăzută o pistă de biciclete cu o lățime de 3 metri.

Pentru contracte rutiere de peste 73 mil euro au fost depuse 6 oferte

Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

Acest contract este rezultatul unui Protocol încheiat între CNAIR și CJ Bihor prin care a fost revizuită documentația tehnică pentru implementare.

În afara ofertei câștigătoare, la licitația pentru proiectarea și execuție „Drum de legătură între municipiul Oradea și comuna Sânmartin” au mai depus oferte:

Asociere: Asfamixt (lider), Dacia Faber SRL, Opr Asfalt,

Asociere: Drum Asfalt (lider), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi,

Asociere: Dumexim (lider), Hydrostroy Ad, Vdh Ad (Vodstroi 98 Ad).

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2022

Sus