Oferte locuri de munca top

Imprumuturi de peste 32 mil euro pentru infrastructura de apa

Companiile de apă din județele Timiș și Dâmbovița vor primi împrumuturi de 32,4 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Împrumuturile sunt acordate pentru extinderea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii sale de apă și apă uzată.

Ambele împrumuturi se încadrează în Facilitatea de infrastructură durabilă a apei de 250 de milioane euro a Băncii pentru a sprijini tranziția (cadru SWIFT).

Aceste sunt acordate pe o perioadă de 15 ani.

Județul Timiș, împrumut de peste 14 milioane de euro

Împrumutul de 14,4 milioane de euro face parte dintr-un proiect operațional de infrastructură mare al Uniunii Europene de 239 de milioane de euro pentru extinderea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii sale de apă și apă uzată.

Prin aceste îmbunătățiri vor fi reduse semnificativ pierderile de apă și vor crește ratele de conectare la rețelele de apă la 97,4% și la rețelele de apă uzată de la 89,4% până în 2026.

Proiectul va aduce și o planificare îmbunătățită a managementului activelor corporative și o metodologie tarifară mai transparentă și mai previzibilă.

Compania de apă Aquatim SA este client BERD din 1995, în cadrul a trei programe de reformă a apei.

TOPUL CONSTRUCTORILOR

Județul Dâmbovița, împrumut de 18 milioane de euro

Acest împrumut de 18 milioane de euro este parte a unui proiect operațional de infrastructură mare al Uniunii Europene de 325 de milioane de euro pentru extinderea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii sale de apă și apă uzată.

Vor fi reduse semnificativ pierderile de apă și vor crește ratele de conectare la rețelele de apă la 94,4% și la rețelele de apă uzată la 65,2% până în 2026.

Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița este client BERD din 1997.

BERD este un investitor instituțional important în România, unde a investit până în prezent peste 10 miliarde de euro în peste 500 de proiecte.

Sus