Oferte locuri de munca top

Imprumut de peste 2 mil euro pentru dezvoltari rezidentiale

Astăzi începe tranzacționarea la Bursa de Valori București a obligațiunilor emise de dezvoltatorul imobiliar Qualis Properties SA din Brașov. Acesta a împrumutat de la investitori din piața de capital suma de 2.093.700 euro, printr-o emisiune de obligațiuni, pe termen de 3 ani, scadența fiind în 21 ianuarie 2024.

Societatea este deținută de Cătălin Dumitru Mândru.

Prin emisiunea de obligațiuni corporative, emitentul are în vedere achiziția unui teren în valoare de 5,35 milioane euro, pe care intenționează să realizeze un proiect premium cu 700 de apartamente și 13.000 mp de spații comerciale.

La ce preturi a ajuns manopera in constructii

Qualis Properties a înregistrat în anii 2017-2020 o creștere accelerată a cifrei de afaceri plecând de peste 231 mii lei până la 20,39 milioane lei. Întreaga cifră de afaceri a fost realizată de vânzarea de unități locative și de spații comerciale din incinta proiectelor rezidentiale.

Aproximatix 70% din vânzările de apartamente sunt către clienți care optează pentru achiziționarea din surse proprii, în tranșe eșalonate pe etape de realizare a proiectului. Restul de 30% din apartamentele vândute sunt achiziționate de către clienți care optează pentru finanțări prin intermediul creditelor bancare ipotecare sau prin programul Prima Casă.

Dezvoltatorul a vândut toate apartamentele realizate până acum, respectiv 300 de apartamente în cele 5 blocuri.

Gradul de vânzare a spațiilor comerciale scoase spre vânzare era, la jumătatea lunii martie, de 66%, respectiv un număr de 12 spații comerciale din totalul de 18 spații comerciale disponibile pentru vânzare.

La finalul anului trecut, dezvoltatorul avea datorii de circa 63,3 milioane lei, din care 76,5% reprezentau avansuri de la clienți.

În prezent societatea Qualis Properties are două proiecte rezidențiale în derulare în Brașov.

Apartamente de lux, intr-un nou ansamblu din Capitala

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2021

 

 

 

 

Sus