Oferte locuri de munca top

Imprumut de pana la 55 mil euro pentru parcuri solare in tara noastra

Proiectul ce prevede înființarea unor capacități solare de 315 MW va fi finanțat cu fonduri de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Pentru acest proiect va fi acordat un împrumut senior de până la 55 milioane de euro în favoarea societăților cu răspundere limitată constituite în România: RTG Solar Energy S.R.L („Proiectul Iepurești”) și Solis Imperium S.R.L („Proiectul Ghimați”).

Proiectele Ghimpați și Iepurești sunt deținute în cele din urmă de OY Nofar Energy Ltd („Nofar”), o companie israeliană de energie regenerabilă listată public la bursa de valori din Tel Aviv.

Tot terenul necesar pentru dezvoltarea Proiectului a fost achiziționat prin acord direct cu vânzătorii, iar proprietarii de drept ai terenurilor necesare acestui parc solar și substație sunt în prezent companii din grupul Sponsor.

Împrumutul va fi dedicat construirii și exploatării de ferme solare cu o capacitate de 315 MW (inclusiv o fermă solară de 146 MW și o fermă solară de 169 MW) în sud-estul României.

Acesta constă din două locații separate și este de așteptat să genereze aproximativ 400 GWh de energie electrică pe an.

Se preconizează că împrumutul BERD va fi aprobat parțial în conformitate cu Cadrul BERD InvestEU pentru o tranziție durabilă (OpID 54197).

Parcul solar va fi dezvoltat pe teren arabil, departe de zonele protejate la nivel local, național sau comunitar. ESDD a revizuit procesul local de autorizare, iar principala constatare este că autoritățile de mediu competente au decis că proiectul prezintă un risc minim de mediu și nu a fost necesar niciun raport EIM.

Proiectul va contribui la atenuarea schimbărilor climatice și la tranziția la energia verde din România și va duce la economii asociate de CO2 de 170.000 de tone anual.

De asemenea, va consolida prezența sectorului privat în sectorul energiei regenerabile din România.

Ansamblu de 5 hale, in pregatire langa Bucuresti

Adiționalitatea Băncii provine din oferirea de sprijin investitorilor și finanțatorilor, prin atenuarea riscurilor nefinanciare, cum ar fi riscurile de țară, de reglementare, de proiect, ciclu economic sau politic, precum și oferirea de finanțare pe o piață care nu are suficientă profunzime și lichiditate pentru a finanța mari dimensiuni. proiecte la scară de energie regenerabilă.

Impacturile/riscurile cheie de mediu și sociale (E&S) asociate cu construcția și exploatarea site-urilor fotovoltaice sunt biodiversitatea, impactul cumulativ și peisaj, precum și riscurile de muncă și SSM în timpul fazei de construcție și implicarea părților interesate.

Proiectul va fi supus unei evaluări de verificare a durabilității în conformitate cu cerințele pentru programul InvestEU, așa cum este specificat în ghidul tehnic privind verificarea sustenabilității pentru Fondul InvestEU.

Proiectul este de așteptat să beneficieze parțial de o garanție de primă pierdere oferită de Uniunea Europeană în cadrul Programului InvestEU, în special în cadrul Produsului de datorie generală BERD și Fereastra de infrastructură durabilă.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus