Oferte locuri de munca top

Imprumut de 32 mil euro pentru un mare parc eolian in Buzau

Un împrumut de 32 milioane de eruo va fi acordat de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru construirea și exploatarea în regiunea Buzău a unui parc eolian de 192 MW.

Acest împrumut este parte a unui pachet de finanțare de 291 de milioane de euro.

Finanțarea de acum este pentru prima fază a unui parc eolian mare cu capacitate totală de 461 MW.

Restul finanțării pentru parcul eolian Vifor va veni de la alte instituții financiare.

Parcul eolian va fi deținut de First Look Solutions SA, un vehicul românesc cu scop special deținut în comun de Rezolv Energy SA cu sediul în Praga și Low Carbon din Londra, ambele companii de investiții având experiență în active complexe de infrastructură durabilă la nivel mondial.

Proiectul este de așteptat să înceapă să funcționeze comercial până la sfârșitul anului 2025.

Odată pus în funcțiune, prima fază a parcului eolian Vifor va putea furniza energie electrică curată la aproximativ 108.000 de gospodării din România.

Având în vedere dimensiunea sa, Proiectul este o piatră de hotar în povestea ambițioasă a țării privind tranziția energetică, întrucât România urmărește să mărească ponderea surselor regenerabile în mixul său energetic, precum și să asigure sursele de energie ale țării în urma războiului Rusiei împotriva Ucrainei, arată reprezentanții BERD.

România își extinde obiectivele de energie regenerabilă în conformitate cu inițiativele UE precum Fit for 55 și REPowerEU.

Până în 2030, țara își propune să crească ponderea surselor regenerabile în consumul total de energie de la 24,3% în 2019 la 36,2%.

Aceasta implică adăugarea a 11,9 GW de nouă capacitate regenerabilă, reflectând angajamentul tot mai mare al țării de a crește producția de energie regenerabilă.

BERD, lider în finanțarea schimbărilor climatice, a investit până în prezent aproape 11 miliarde de euro în 525 de proiecte în România.

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2024

Sus