Oferte locuri de munca top

Imprumut de 305 mil euro pentru construirea Spitalului Regional Cluj

Astăzi a fost semnat contractul de împrumut, în valoare de 305 milioane de euro, pentru susținerea proiectului de realizare a Spitalului Regional de Urgență Cluj.

Împrumutul este acordat țării noastre de către Banca Europeană de Investiții.

Viitoarea unitate sanitară cu șapte niveluri – subsol, parter și cinci etaje va deservi regiunea de nord-vest a țării.

Estimarea este că proiectul, în valoare de peste 500 milioane euro, va fi realizat într-o perioadă de șapte ani.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat: „Având asigurate atât terenul necesar cât și finanțarea, iar procedurile de proiectare fiind în curs, suntem încrezători că obiectivul medical va fi finalizat în termenul stabilit.”

Spitalul Regional Cluj Napoca va avea 849 de paturi, din care 744 de paturi de spitalizare pentru îngrijiri acute care vor fi  împărțite între specialitățile chirurgicale și medicale incluse în cele 6 centre.

Vor exista și 105 paturi pentru îngrijiri critice în spital (UTI, USTAC, UTI pentru arși).

Spitalul va avea pe acoperişul clădirii un heliport H-3, care va găzdui un elicopter, cu cerințele sale operaționale specifice. De asemenea, vor fi 1.396 de locuri de parcare.

Unitatea sanitară va avea o suprafață construită de 28.883 mp și una desfășurată de 151.891 mp.

O multinationala investeste in noi spatii de productie si depozitare

Valoarea totală a investiției, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați în anul 2019, este de 2,57 miliarde lei inclusiv TVA, din care construcțiile și montajul se ridică la 1,5 miliarde lei inclusiv TVA (documentul prevede că valoarea va fi actualizată potrivit evoluţiei ulterioare a preţurilor).

Noul SRU are la baza conceptul de clădire verde, care presupune o construcție nouă, sustenabilă, durabilă, non-toxică, cu un impact minim asupra mediului înconjurător, cu eficiență energetică ridicată, consum de apă redus, confort interior sporit si emisii reduse de noxe.

SRU Cluj va înlocui în totalitate activitatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă și va absorbi unele servicii de urgenţă din alte spitale.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus