Oferte locuri de munca top

Imprumut de 15 mil euro pentru reteaua de transport din Alba Iulia

Municipiul Alba Iulia va beneficia de un împrumut de până la 15 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Cu acest împrumut Alba Iulia va cofinanța, alături de Uniunea Europeană, reabilitarea rețelei de transport a orașului.

Această sumă reprezintă 30% din valoarea totală a proiectului de 50 de milioane de euro.

Proiectul va contribui în primul rând la promovarea calității tranziției verzi prin îmbunătățirea infrastructurii publice pentru bicicliști, pietoni și utilizatorii de transport public printr-o abordare incluzivă și integrată.

Proiectul va sprijini, de asemenea, obiectivul inclusiv prin îmbunătățirea semnificativă a designului rețelei de transport durabil în oraș, îmbunătățirea accesibilității, siguranței și securității.

A fost elaborat un Plan de Acțiune Socială și de Mediu, care conține acțiuni care au fost definite și convenite cu Primăria pentru a obține conformitatea deplină.

PASM include cerințe de actualizare a configurației organizației pentru a găzdui unitatea de investiții din proiect; să actualizeze politicile de mediu și sociale pentru a se adapta noilor dezvoltări strategice și a se asigura că politica este comunicată angajaților; monitorizarea contractanților pentru a se asigura că își îndeplinesc obligațiile de mediu și sociale în timpul fazei de construcție; se asigură că planurile de management de mediu pentru sub-proiecte (fiecare investiție) sunt implementate în timpul construcției și exploatării; finalizarea Planului de adaptare la climă a orașului și implementarea măsurilor de reducere a efectelor inundațiilor, precum și elaborarea planurilor EHS și de gestionare a deșeurilor.

Peste 50 mil euro pentru lucrari ingineresti

Proiectul beneficiază de o misiune de Cooperare Tehnică de pre-semnare pentru diligența (tehnică, financiară, de mediu, juridică și operațională).

Costul acestei misiuni a fost de 75 mii euro și a fost finanțat din bugetul BERD.

Proiectul va beneficia, de asemenea, de o Cooperare Tehnică ulterioară semnării pentru dezvoltarea unui Plan de Acțiune pentru Orașul Verde în sprijinul agendei ecologice a orașului.

Costul este de 250 mii euro și va fi finanțat din Fondul special al acționarilor BERD.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus