Solplanet x AeroFix

Imprumut de 13 mil euro pentru dezvoltari imobiliare

Două contracte de credit ipotecar pentru investiții imobiliare, în valoare totală ce depășește 13 milioane de euro, echivalentul a peste 60 milioane de lei, au fost semnate de compania de dezvoltări imobiliare Impact Developer & Contractor.

Din suma totală, 8.623.979 euro vor fi folosiți de către societate pentru realizarea Proiectului Greenfield, Faza 1, respectiv 3 blocuri regim de înălțime (Subsol + Parter + 10 Etaje) și o parcare (Parter + 7 Etaje), prin trageri succesive în funcție de evoluția construcțiilor. Creditul va fi rambursat potrivit dispozițiilor contractuale, data scadentei finale fiind la împlinirea a 48 de luni de la data semnării contractului de credit.

Fondurile rămase, adică suma de 4.705.350 euro, vor fi folosite tot pentru proiectul Greenfield, respectiv pentru construcția unei clădiri de birouri cu un regim de înățime Parter + 2 Etaje + Etaj tehnic și unui centru comercial cu un regim de înățime de Subsol + Parter + 1 Etaj.

Aproape 200 apartamente noi langa Bucuresti, proiect al unor investitori straini

Creditul va fi rambursat în rate lunare, data scadentei finale fiind la implinirea a 180 de luni de la data semnării contractului de credit.

În vederea garantării obligațiilor asumate prin contractele de credit, societatea va constitui, în favoarea Libra Internet Bank SA, următoarele garanții:

* Contract de ipotecă imobiliară asupra terenurilor pe care se construiesc proiectele, împreună cu construcțiile ce se vor edifica pe acestea

* Contracte de ipotecă mobiliară având ca obiect creanțele din antecontracte, polițe de asigurare și scrisori de garanție bancare emise în favoarea societății referitoare la proiectul mentionat, alte creante, conturile deschise de societate la Libra Internet Bank SA.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2021

Sus