Oferte locuri de munca top

Impozitul pe constructii in noul Cod Fiscal

Proprietarii pe constructii trebuie sa-si calculeze impozitul pana pe data de 25 mai. „Impozitul pe constructii, declarat potrivit alin. (1), se plateste in doua rate egale, pana la datele de 25 mai si 25 septembrie, inclusiv.”
Potrivit Codului Fiscal, alin XIII, ART. 296-35 „impozitul pe constructii se calculeaza prin aplicarea unei cote de 1,5% asupra valorii constructiilor existente in patrimoniul contribuabililor la data de 31 decembrie a anului anterior, evidentiata contabil in soldul debitor al conturilor corespunzatoare constructiilor, din care se scade”: valoarea cladirilor inchiriate, luate in concesiune sau in folosinta, valoarea lucrarilor de reconstruire modernizare, valoarea teraselor pe arabil, plantatii pomicole si viticole.
Din 2014 Codul Fiscal reglementeaza impozitul pe veniturile microintreprinderilor, impozitul pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti, impozitul pe reprezentante, taxa pe valoarea adaugata, accizele, impozitele si taxele locale si impozitul pe constructii.

Sus