Oferte locuri de munca top

Importante proiecte de infrastructură rutieră primesc bani europeni

Autostrada_A14Finanțarea retrospectivă din fonduri europene a proiectelor Centurii ocolitoare din jurul Constanței, al autostrăzii Timișoara, al autostrăzii Cernavodă Constanța și al drumurilor naționale DN 56, DN 66, DN 76 a devenit posibilă ca urmare a deciziilor Comisiei Junkers.

Astfel, a fost evitată dezangajarea a aproape 750 de milioane de euro doar prin acceptarea finanaţării proiectelor menţionate, a declarat Corina Creţu,comisarul european pentru politici regionale.

Totodată, Corina Creţu a mai declarat că a fost acceptată rambursarea salariilor personalului care gestionează fonduri europene, inclusiv pentru anul 2014, sub condiția aplicării criteriilor de performanță în activitate.

Corina Crețu s-a întâlnit cu noul ministru al fondurilor europene, dl. Marius Nica, și cu secretarul de stat din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, d-na Mihaela Ciuciureanu.

Pe agenda discuțiilor s-au aflat stadiul implementării programelor operaționale 2007 – 2013, adoptarea noilor programe operaționale 2014 – 2020, stadiul îndeplinirii condiționalităților ex-ante, instrumentele financiare, finanțarea retrospectivă și fazarea proiectelor, precum și impactul grupului special de lucru pentru o mai bună implementare.

Sus