Oferte locuri de munca top

Imobilele revendicate pot fi închiriate

DSC02522Parlamentul a adoptat în această săptămână o iniţiativă legislativă prin care se modifică Legea 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate abuziv în perioada 6 martie 1945- 22 decembrie 1989.

Astfel prin legea 135/2014 “închirierea imobilelor se va realiza şi după înregistrarea cererii de revendicare până în momentul transferului dreptului de proprietate, dacă revendicarea se soluţionează în favoarea revendicatorului.”

Iniţiatorii motivează legea prin faptul că din 2001 până în prezent aproape toate cazurile de retrocedări au fost soluţionate, iar imobilele care nu au fost retrocedate se află într-o stare avansată de degradare din cauza incertitudinii în ceea ce priveşte proprietarul. În acelaşi timp statul se confruntă cu o nevoie de locuinţe sociale sau cu cereri ale celor proveniţi din casele naţionalizate care ar putea fi suplinită prin închirierea unor astfel de imobile.

Legea a fost iniţiată de senatorii Andronache Gabriel, Buda Daniel, Cionca-Arghir Iustin-Marinel (de la PD-L), Nica Nicolae-Ciprian (PSD) şi  Ciucă Liviu-Bogdan, Gorghiu Alina-Ştefan (PNL) şi a intrat în vigoare începând cu 15 octombrie.

Sus