Oferte locuri de munca top

IMMOFINANZ: profit operațional de 14,2 milioane de euro în România, trim1

sc

Oliver Schumy, CEO al IMMOFINANZ

IMMOFINANZ a înregistrat un profit net de 126,2 milioane de euro în primul trimestru al anului financiar 2015/16 , fata de -6,0 milioane de euro in T1 2014/15.

Creșterea este bazată în primul rând pe efectele pozitive ale reevaluării proprietăților.

Rezultatele operaționale au scăzut ca urmare a scăderii veniturilor din chirii, la 91,4 milioane de euro (T1 2014/15: 117,6 milioane de euro).

Aceasta scădere este cauzată la rândul ei de reducerea temporară a nivelului chiriilor în Rusia și vânzarea planificată de properietăți.

„Evoluția business-ului în primul trimestru al anului financiar 2015/16 a reflectat deteriorarea de la an la an a economiei Rusiei, prin reducerea nivelului chiriilor pentru chiriașii noștri”, a declarat Oliver Schumy, CEO al IMMOFINANZ.

La o comparație în oglindă, veniturile din închirieri (fără a lua în considerare business-ul din Moscova) s-au menținut în general stabile față de al patrulea trimestru al anului financiar 2014/15.

„În perioada de raportare am semnat numeroase contracte de închiriere pentru spații de birouri cu chiriași noi importanți, în toate piețele noastre principale și vedem aceste realizări ca o confirmare a orientării noastre către clienți și piață. În ceea ce privește gestionarea investițiilor noastre finalizate, ne propunem o îmbunătățire a performanței operaționale, creșterea gradelor de ocupare și optimizarea ofertei”, a adăugat Schumy.

 

Perspective

Ulterior înființării prin spin-off a BUWOG, IMMOFINANZ și-a definit cu succes poziția de companie imobiliară comercială cu accent pe Europa Centrală și de Est.

Activitățile din anul financiar 2015/16 se vor concentra pe consolidarea investițiilor finalizate, prin continuarea eficientizării structurii portofoliului și creșterea prin plus valoare.

În conformitate cu aceste obiective, Consiliul Executiv și Consiliul de Supraveghere au aprobat la începutul lunii august vânzarea portofoliului logistic al companiei. Negocierile cu potențialii cumpărători sunt în curs de desfășurare.

Bilanțul contabil solid și lichiditățile disponibile constituie o bază puternică pentru ocontinuă valorificare a oportunitățile de investiții potrivite în sectoarele de retail și birouri.

Oportunitățile pot include atât achiziționarea de investiții finalizate, precum și proiecte de dezvoltare, cu accent pe piețele din Austria, Germania și Polonia. Această creștere este, de asemenea, menită să realizeze o distribuție geografică mai echilibrată a portofoliului între Europa de Est și de Vest.

Chiriile ar trebuisă rămână în general stabile la o comparație în oglindă, cu excepția Rusiei. Previziunile pentru dezvoltarea economică viitoare a Rusiei sunt încă înconjurate de incertitudini semnificative, prin urmare nu pot fi făcute estimări realiste. Reducerile temporare ale chiriilor și ratele de schimb valutar fixe pentru chiriașii din centrele comerciale din Moscova vor fi reevaluate trimestrial și implementate în continuare, dacă va fi necesar.

 

Rezultatele pentru primul trimestru din 2015/16 în România, la 31 iulie 2015

 Proprietățile IMMOFINANZ din România reprezintă 14,3% din portofoliul total al companiei. Grupul deține în România 88 de proprietăți (20 investiții finalizate, 12 în curs de dezvoltare și 56 de proiecte în curs de analiză), cu o valoare de 952,4 milioane de euro (658,8 milioane de euro – investițiile finalizate, 29,9 milioane de euro – proiecte în curs de dezvoltare și 263,6 milioane de euro – proiecte în curs de analiză). Portofoliul curent de investiții este constituit din opt clădiri de birouri (14,8% din întregul portofoliu de clădiri de birouri), patru proprietăți în zona de retail (10,7% din întregul portofoliu de retail) și trei centre logistice (5,4% din întregul portofoliu de logistică). Valoareainvestiției, după finalizarea proiectelor pe care Grupul le dezvoltă în România, este estimată la 120,4 milioane de euro.

În primul trimestru al anului financiar 2015/16, veniturile din închirieri înregistrate în România s-au menținut stabile și însumează 11,8 milioane de euro (în perioada precedentă: 11,7 milioane de euro), ceea ce reprezintă 12,9% din veniturile totale din închirieri aleGrupului. Rezultatele operaționale din România au totalizat 14,2 milioane de euro și reprezintă 26,5% din rezultatele operaționale totale ale IMMOFINANZ. Profitul operațional (EBIT) a totalizat 14,2 milioane de euro în România.

 

Sus