Solplanet x AeroFix

IMMOFINANZ lanseaza noi servicii pentru atragerea chiriasilor

2129.jpg Angajatii din sectorul serviciilor tind sa isi petreaca tot mai mult timp in cladirile de birouri, fapt ce lasa putin loc pentru activitatile care in mod normal erau efectuate in timpul liber. In replica, IMMOFINANZ, cel mai mare proprietar de cladiri de birouri din Capitala, a lansat un serviciu de concierge pentru chiriasii imobilelor din portofoliul sau. Concret, 15.000 de angajati ai celor peste 100 de companii care isi au sediile in cladirile Immofinanz, vor putea accesa o platforma online dedicata, pentru a efectua diverse cumparaturi, pentru a trimite hainele la spalatorie sau pentru a face o programare la o sedinta de masaj, economisind astfel timp pretios. In cazul comandarii unor produse, acestea vor fi livrate chiar in cladirea de birouri in care lucreaza clientul. Proiectul este implementat in parteneriat cu furnizorul serviciului, TimePal.
„Continuam sa ne dedicam obiectivului de a le oferi partenerilor nostri de afaceri mai mult decat un spatiu in cadrul cladirilor noastre si de a le permite celor aproximativ 15.000 de angajati care lucreaza in proprietatile noastre de birouri sa economiseasca timp liber chiar pe parcursul orelor de lucru”, afirma Sorin Visoianu, Country Manager Office & Logistics pentru Romania si Bulgaria in cadrul IMMOFINANZ Group.
Dan Mocanu, cofondator si managing partner al TimePal Romania, a adaugat: „Am lansat TimePal pentru a oferi angajatilor din Romania un serviciu premium, care nu impune costuri, usor de accesat si care ii ajuta sa beneficieze de mai mult timp liber”.
In paralel cu diversificarea serviciilor puse la dispozitia chiriasilor, IMMOFINANZ a derulat un proces de eficientizare si optimizare a costurilor administrative, prin reducerea numarului de prestatori de servicii de property si facility management. De asemenea, costul utilitatilor a fost diminuat in urma negocierilor purtate cu furnizorii, precizeaza domnul Visoianu.
In prezent, portofoliul de cladiri detinut de IMMOFINANZ prezinta un grad de ocupare ridicat si contracte de inchiriere cu o durata de pana la 10 ani. Cladiri precum Global Business Center si Pipera 1 sunt inchiriate in totalitate.
IMMOFINANZ nu are alte proiecte imobiliare in dezvoltare, insa dispune de terenuri in acest scop. Alternativ, compania ar fi interesanta si de preluarea unor cladiri existente, cu conditia ca pretul sa fie mai mic decat costurile de dezvoltare ale unei cladiri similare, mentioneaza domnul Visoianu.
Serviciul de concierge a fost lansat de TimePal pe piata la inceputul anului curent. De el beneficiaza deja in jur de 3.000 de angajati din cladiri de birouri din Bucuresti, cu o medie de 100-150 de utilizatori pe zi, precizeaza Lucian Anghel, partener in cadrul TimePal.
„Ne asteptam ca 10-20% din publicul tinta din cladirile IMMOFINANZ sa acceseze serviciul inca din prima luna, pentru ca ponderea sa creasca pana la 50% dupa 4 luni”, adauga Lucian Anghel.
In perspectiva, TimePal isi propune exinderea afacerilor in toata Romania, cat si in strainatate. In decurs de un an, compania ar trebui sa atinga o cifra de afaceri de aproximativ un milion de euro, potrivit estimarilor investitorilor.
IMMOFINANZ detine 9 ansambluri de birouri in Bucuresti: S Park, Victoria Park I, Victoria Park II-IV, Bucharest Corporate Center, Global Business Center, North Center, Iride Business Park, Baneasa Airport Tower si Pipera I.

Sus