Oferte locuri de munca top

Immofinanz ar putea prelua S Immo, daca accepta Consiliul Concurentei

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Immofinanz AG intenţionează să preia controlul asupra S Immo AG.

Aceasta este o societate pe acțiuni constituită conform dreptului austriac, listată pe Bursa de Valori din Viena, care activează pe piața imobiliară, inclusiv în România.

lmmofinanz este o societate pe acţiuni, constituită conform dreptului austriac, care activează pe piața imobiliară din România. Compania îşi concentrează activitatea pe sectorul de retail (proprietăți imobiliare cu destinație comercială din cadrul marilor centre comerciale) şi cel al birourilor (proprietăți imobiliare cu destinație birouri).

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei, operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Anterior, Immofinanz intenționa să realizeze fuziunea cu un alt competitor din piață, CA Immo. La începutul anului curent Immofinanz a suspendat procedurilor pentru fuziune, iar în luna februarie a anunțat vânzarea pachetului de acțiuni (aproximativ 26%) deținut în cadrul CA Immo către Starwood.

 

Citiți și:

Peste 218 mil lei pentru modernizarea a doua drumuri judetene

Constructia unui ansamblu cu 144 apartamente, gata sa demareze

Cladirile a doua structuri educationale vor fi modernizate

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus