Oferte locuri de munca top

IMM-urile vor sa investeasca mai degraba in spatii imobiliare decat in digitalizare

Analiza a peste 1400 de societăți care au aplicat pentru Măsura 3, Granturi pentru investiții a arătat o tendință crescută a acestor IMM-uri pentru achizițiile imobiliare.

Întreprinzătorii au aplicat pentru accesarea de fonduri mai ales pentru hale industriale, spații comerciale sau clădiri de birouri și mai puțin pentru utilajele și echipamentele tehnologice, după cum constată InAfaceri.ro.

Un procent semnificativ din societățile care au decis să aplice pentru Măsura 3 și să beneficieze de fonduri nerambursabile au ales să facă achiziții ce includ o gamă diversificată de spații imobiliare.

“Concluzia este că peste 80% din societățile care aplică la această Măsură fac achiziții imobiliare: spații comerciale, spații de birou sau hale industriale. Prea puțin utilaje și extrem de puține echipamente pentru digitalizare”, declară Alin Meteșan, fondatorul aplicației InAfaceri.ro.

Deși digitalizarea ocupă în acest moment o poziție importantă, societățile se pare că pun accentul în continuare pe spațiile imobiliare.

Prin Măsura 3 – “Granturi pentru investiții acordate IMM-urilor” sunt acordate granturi pentru investiții în valoare de 50.000 – 200.000 de euro per IMM.

Sesiunea de înscrieri pentru accesarea finanțărilor este deschisă până la 29 ianuarie 2021, pe site-ul oficial granturi.imm.gov.ro.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus