Oferte locuri de munca top

IMM-urile din Romania vor primi 3,3 mld euro de la Uniunea Europeana

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutoare a României în valoare de 3,3 miliarde euro, echivalentul a 16 miliarde lei, ce vizează susținerea întreprinderilor mici și mijlocii în contextul pandemiei de Covid-19.

Schema a fost aprobată în temeiul cadrului temporar adoptat de Comisie la 19 martie 2020, astfel cum a fost modificat la 3 aprilie 2020.

 „Datorită acestei scheme de ajutoare în valoare de 3,3 miliarde euro, România va putea ajuta IMM-urile să își acopere nevoile în materie de investiții și de capital de lucru în aceste vremuri care ne pun la încercare, prin acordarea de granturi directe și de garanții publice pentru împrumuturi. Vom continua să colaborăm îndeaproape cu statele membre în încercarea de a găsi soluții fezabile de atenuare a impactului economic al pandemiei de Covid-19, în conformitate cu normele UE”, a declarat vicepreședinta executivă Margrethe Vestager, responsabilă cu politica în domeniul concurenței.

Schema de ajutor de stat a României

În cadrul acestei scheme, se va acorda sprijin sub formă de granturi directe și garanții de stat ce vizează creditele de investiții și finanțarea capitalului de lucru.

Sprijinul acordat în temeiul acestei scheme va fi accesibil IMM-urilor care se confruntă cu dificultăți ca urmare a impactului economic al pandemiei de Covid-19.

Scopul schemei este de a ajuta întreprinderile să își acopere nevoile imediate de capital de lucru sau de investiții, astfel încât acestea să își poată continua activitatea.

În ceea ce privește granturile directe, sprijinul per întreprindere nu va depăși 800.000 euro, astfel cum se prevede în cadrul temporar.

În ceea ce privește garanțiile de stat:

* valoarea împrumuturilor subiacente per întreprindere acoperită de o garanție este limitată astfel cum se prevede în cadrul temporar

* garanțiile sunt limitate la maximum șase ani

* primele pentru comisioanele de garantare nu depășesc nivelurile prevăzute de cadrul temporar.

 

 

 

Citiți și:

Cladiri cu 10 si 13 niveluri, in cadrul unui amplu proiect rezidential

Construirea unei mari conducte incepe vara aceasta

Peste 1,3 ha, pregatite pentru dezvoltari imobiliare, intr-un mare municipiu

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2020

Sus