Oferte locuri de munca top

Iluminat public Brasov: contract semnat pentru etapa a treia de extindere

A fost semnat contractul pentru etapa a treia de extindere a rețelei de iluminat public din Brașov. Lucrările se vor desfășura majoritar în două cartiere din municipiu, Bartolomeu Nord și Stupini.

În etapa a patra, pentru care a început analiza situației din teren, vor fi incluse și toate curțile unităților de învățământ din oraș.

Contractul pentru etapa a treia a fost semnat cu firma Flash Lighting Services, valoarea achiziției fiind de 10.936.454 lei fără TVA. Durata de implementare a proiectului este de 15 luni, din care 3 luni proiectarea și 12 luni execuția lucrărilor.

În total, investiția presupune instalarea a aproximativ 22 de kilometri de rețea, 871 de stâlpi noi, 917 corpuri de iluminat tip LED și 917 module de telegestiune. La acestea se adaugă iluminatul suplimentar al trecerilor de pietoni.

Investiția vizează extinderea rețelei de iluminat public pe 38 de străzi sau tronsoane de străzi noi. La acestea se adaugă instalarea sistemului de iluminat pe str. Carpaților și Zizinului (tronsonul între Gemenii și pasaj) și pe celălalt trotuar, precum și modernizarea iluminatului pe str. Berzei și Sitarului, inclusiv coborârea în subteran a rețelei electrice, și iluminatul perimetral al cimitirului Șprenghi.

”Conform graficului de lucrări, cel târziu anul viitor, brașovenii care locuiesc pe cele 38 de străzi prinse în contract vor avea iluminat public cu sistem LED”, a declarat primarul Allen Coliban.

Noi parcuri fotovoltaice, cu puterea totala de peste 86 MW

În paralel, se lucrează la documentația necesară lansării procedurii de achiziție a elaborării studiului de fezabilitate pentru etapa a IV-a a proiectului de extindere și modernizare a iluminatului public, care va avea două componente: una care vizează extinderea pe străzile sau tronsoanele de străzi noi care au intrat în domeniul public, și cea de a doua, de modernizare a instalațiilor din curțile unităților de învățământ.

Prima etapă a proiectului de extindere și modernizare a iluminatului public a vizat modernizarea rețelei pe 15 străzi din Brașov, iar cea de a doua etapă s-a concentrat pe extinderea în zona nouă a cartierului Tractorul.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus