Oferte locuri de munca top

Ikea construieşte un mega-mall în Moscova

PresnyaUnul dintre cele mai mari centre de comerciale din Europa se află în construcţie în nord-estul Moscovei. Realizarea mall-ului de peste 215.000 mp va presupune o investiţie de 260 de milioane de euro. Dezvoltatorul proiectului, Ikea Shopping Centers Rusia, a anunţat că va construi mega mall-uri în toată Rusia, potrivit europaproperty.com.
Proiectul Mega Mytschi deţinut de Ikea Shopping Centers Russia este al patrulea mall din Moscova al dezvoltatorului şi al cincisprezecelea la nivel naţional.
Deschiderea sa este programată pentru începutul lui 2018. Ca toate centrele comerciale deţinute de Ikea Shopping Centers Russia şi Mytschi va beneficia de o ancoră Ikea.
Construcţia va avea două etaje, 40% din spaţiu va fi rezevat diferitelor ancore iar 60% din spaţiu va aduce împreună mai multe branduri internaţionale, restaurante, spaţii pentru divertisment.
“Prin programul de investiţii de 2 miliarde de euro vom construi mega-malluri în toată Rusia în anii următori. De asemenea la centrele comerciale existente am demarat un program de extindere şi modernizare.”, a declarat Armin Michaely, director general al Ikea Shopping Centers Rusia.
În prezent în Rusia suprafaţa de spaţii comerciale/1.000 de locuitori este mai mică decât în majoritatea oraşelor europene. Suprafaţa medie în Rusia este de 327 de mp la mia de locuitori, în timp ce în Europa de Vest valoarea medie este de 690 de mp la o mie de locuitori, arătând potenţialul de expansiune al pieţei ruse.

Sus