Solplanet x AeroFix

IBB Holding, Grupul Germano-Român al familiei Crăciunescu, construiește un ansamblu rezidențial pe o suprafață totală de 22,989 mp, în nordul capitalei

 

În zona de Nord a Bucureștiului IBB Imobiliare a început construcția unui nou ansamblu rezidențial, iResidence, ce va avea 520 de apartamente cu certificarea BREEAM Excellent. iResidence este construit cu grijă față de mediu și cu o preocupare majoră pentru condițiile de locuit și viața locatarilor. Între plusurile acestui nou ansamblu rezidențial regăsim: energia verde, tehnologii smart home de ultimă generație, stații de încărcare electrice pentru mașini, acces la magazine și servicii de necesitate, centru wellness cu sală de fitness, SPA, lounge și piscină semi-olimpică acoperită, plus o generoasă zonă naturală, de recreere, reprezentată de parcul privat de 14.898 mp.

IBB Imobiliare parte a grupului IBB Holding este deținut de familia suceveanului Ion Crăciunescu.  IBB a fost fondat de antreprenorul român, Ion Crăciunescu, în Germania, în urmă cu un deceniu. În prezent IBB Holding are peste 1500 de angajați, în Germania și în România și a finalizat până în 2021 peste 200 de proiecte complexe de construcții, ajungând la o cifră de afaceri de 119 milioane de euro.

Poveste lui Ion Crăciunescu începe în anii 90, după revoluție, când acesta pleacă in Germania ca simplu muncitor. După 6 ani de experiență și perseverență conduce un șantier cu peste 100 de angajați. Anii 2000 reprezintă startul antreprenoriatului pentru Ion Crăciunescu, când înființează în Germania o companie de construcții „unde lucram în special cu personal din Europa de Est. În 2009 am înființat în Germania o nouă companie de construcții care lucra cu personal din România și am început astfel procesul de schimbare a mentalității românilor. Piața de muncă și modul în care se desfășoară activitatea în Germania sunt mult diferite și sunt necesari aproximativ doi ani ca să te adaptezi și să renunți la anumite cutume din activitatea de zi cu zi. Angajații noștri lucrează atât pe șantierele de acolo cât și pe cele din România și se întorc din Germania cu mentalitatea schimbată. În 2010 aveam deja peste 100 de angajați.” 2012 este anul în care a vrut să aducă expertiza germană și în România născându-se IBB Haus und Industriebau, atât în Germania cât și în România. ”Până în 2019 ne-am concentrat pe creșterea businessului în Germania obținând o reputație solidă, în timp ce în România aveam o stație de producție asfalt localizată în orașul Pantelimon.” IBB Holding este o afacere de familie: ” Întotdeauna mi-am dorit să mă întorc în România. Mă rechemau aici dragostea de țară și faptul că aveam aici familia și prietenii. În 2019, pentru că fii mei erau pregătiți să conducă businessul în Germania, și pentru că îmi doream să fiu aproape și de businessul de aici, am revenit în țară”, declară Ion Crăciunescu.

„Încă de la intrarea pe piața românească ne-am dorit să oferim românilor locuințe care să respecte standardele de locuire cu care ne-am obișnuit în cei 30 de ani în Germania și să ne implicăm în dezvoltarea imobiliară. Ținând cont că betoanele au un aport considerabil în construcțiile civile și dorind să avem garanția unui produs de calitate, focusul nostru în ultimul an a fost pe dezvoltarea unei baze de producție a betonului. În acest demers ne-a ajutat faptul ca am înființat unul dintre cele mai performante laboratoare de analize și încercări în activitatea de construcții, din România“, a relatat Ion Crăciunescu.

În proiectul iResidence aducem expertiza de 30 de ani din Germania, unde cea mai mare atenție este pe calitatea vieții proprietarilor și grija față de mediu prin implementarea de tehnologii care reduc ulterior costurile. Ne dorim să modernizăm industria imobiliară prin modul în care se raportează la beneficiarul final și grija față de mediul înconjurător. Creșterea calității vieții proprietarilor și grija față de mediu sunt obiectivele noastre principale.

Faza 1 a proiectului va fi finalizată în martie 2024 când se vor muta primii locatari, ansamblul fiind predat integral în martie 2025.

Apartamentele iResidence sunt proiectate cu 2, 3 și 4 camere, fiecare apartament beneficiind de cel puțin 1 loc de parcare și o boxă amenajată în subteran. Spațiul subteran va fi desfășurat pe 2 etaje.

Planurile IBB Holding de dezvoltare imobiliară în România încep cu ansamblul iResidence și au ca obiectiv de finalizare și predare de minim 200 de apartamente anual.  În acest moment ”avem în faza de autorizare un nou proiect amplasat în proximitatea iResidence, pe o suprafață de 7 hectare care, pe lângă locuințe și magazine de proximitate, va avea o grădiniță și un afterschool, terenuri de tenis și fotbal pentru locatari. Aceste facilități vor completa cele aproximativ 1.000 de apartamente ce vor fi construite aici. Investiția se ridică la circa 220 milioane euro. În 2023 vom începe autorizarea pentru un proiect imobiliar în Cluj, în viitorul Cartier Sopor, localizat în proximitatea Iulius Mall. Proiectul se va întinde pe o suprafață de 25.000 mp”, declară Ion Crăciunescu.

Proiectul iResidence va fi prezentat la Târgul Național Imobiliar de la Palatul Parlamentului, din perioada 6 – 8 Mai 2022, la standul 14 cu toate detaliile despre construcție, spații disponibile, stadiile lucrărilor, facilități, opțiuni financiare, etc. Macheta ansamblului va constitui un bun suport pentru vizualizarea viitorului din postura de proprietar de apartament într-un ansamblu inteligent în care viitorul se trăiește confortabil.

Sus